Włoskie gelato, jagodzianka i pizza na cienkim spodzie. Tomasz Kammel rozsmakował się w wakacjach

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Popularny prezenter spędza urlop we Włoszech. Pobyt relacjonuje w mediach społecznościowych.
Popularny prezenter spędza urlop we Włoszech. Pobyt relacjonuje w mediach społecznościowych. Adam Guz/ archiwum PolskaPress
Tomasz Kammel wyruszył na wakacje do Włoch. Popularny prezenter telewizyjny na swoim profilu na Instagramie rozpływa się nad kulturą i kulinariami spotykanymi we Włoszech. Kammel jest szczególnie oczarowany jednym włoskich miast. - Czy to się da jakoś przywieźć, np. w butelce? Tak jak słynny ocet balsamiczny, z którego Modena słynie? – pisał dziennikarz.

W skrócie

Tomasz Kammel od lat pracuje w Telewizji Polskiej. Na swoim koncie ma prowadzenie takich programów jak „Randka w ciemno”, „The Voice of Poland” oraz programy śniadaniowe. Przed laty była to audycja „Kawa czy herbata”, obecnie wraz z Izabellą Krzan współprowadzi „Pytanie na śniadanie”.

Tomasz Kammel na włoskich wakacjach

Popularny dziennikarz wyruszył na krótki urlop do włoskiej Modeny. Swoją wyprawę relacjonuje na Instagramie. Można tam zobaczyć, gdzie aktualnie przebywa i jakimi smakołykami kuchni włoskiej się posila. Jedno z ostatnich zdjęć pokazuje, że Tomasz Kammel zjadł jagodziankę w towarzystwie filiżanki włoskiej kawy.

- Jagodzianka o poranku musi być! A w ogóle to hotel okazał się regularnym pałacem. I jeszcze królewski danie wjechało z kawą – pisał dziennikarz.

Obserwatorzy komentowali, że kawa w eleganckiej filiżance bardziej smakuje.

- Wszystko po królewsku…Jagodzianka wygląda przepysznie – dodała pani Nina.

Kolejna obserwatorka zwróciła uwagę, że dobrze się czuje człowiek, gdy jest zaopiekowany po królewsku.

Włoskie gelato i pizza na cienkim spodzie

W kolejnym nagraniu z Toskanii pokazał, że zajadał się lodami włoskimi o smaku czekoladowym i waniliowym, czyli gelato i kilkoma rodzajami pizzy na cienkim spodzie. Znany prezenter wybrał tradycyjną wersję, czyli pizzę z:

  • sosem pomidorowym,
  • mozzarellą,
  • czarnymi oliwkami
  • i listkami bazylii.

Druga z nich wyglądała na przygotowaną z dodatkiem białych trufli i burattą polana oliwą.

- Dietetyczne wakacje we Włoszech, tjaaaa… Nic nie poradzę, że to wszystko takie dobre, no bo co poradzę?!?!? (pisownia oryginalna – przyp. red.) – pisał popularny dziennikarz pod swoim nagraniem.

Reakcja internautów na kuchnię włoską

Część obserwatorów martwiło się, czy folgowanie potrzebie wyśmienitego jedzenia nie zniweczy tygodni ćwiczeń i diety. Inni zachęcali, aby korzystać z pyszności, skoro to jeden z celów podróży.

- Proszę jeść ile wlezie! Na odchudzanie przyjdzie czas po powrocie – pisała jedna z komentatorek.

Kolejni żartobliwie docinali, że po takiej wyprawie, będzie, co zrzucać po powrocie.

- Ojej, urlop służy do tego żeby się zrelaksować i poznać coś nowego, a co złego jest w poznawaniu nowych smaków? To tak jakby wyćwiczyć nowy mięsień, gastromięsień i nowe połączenia w mózgu w rejonie przyjemności – pisała Ewa.

Kuchnia włoska w zaciszu domu

Jeśli chcesz skosztować dań inspirowanych kuchnią włoską, to proponujemy sięgnąć po przepisy ze Strony Kuchni. Wśród nich znajduje się przepis na:

Dodaj firmę
Logo firmy Polska Organizacja Turystyczna
Warszawa, Chałubińskiego 8
Autopromocja

Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Surówka z rzodkiewki

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera