Łosoś smażony na patelni. Sekretem jest jeden ważny składnik, masz go w lodówce!
Łosoś z patelni to wyśmienite danie, które niestety można łatwo zepsuć. Nie martw się jednak, z naszym przepisem zawsze wyjdzie idealnie! Podpowiadam, jak...
Mnóstwo grzybów w lasach! Sprawdź na mapie grzybów, gdzie rosną teraz borowiki
Rekordowy wysyp grzybów w weekend to już fakt. Jesień to najlepsza pora na zbieranie grzybów. W lasach obrodziły teraz m.in. kanie, rydze, borowiki i maślaki....
Czy każdy może jeść kaszę, bez względu na wiek?
Kasze należą do produktów zbożowych i w dużej mierze są źródłem węglowodanów. W zależności od tego, z jakiego zboża pochodzą oraz jaki jest stopień...
Jak jeść kaki? Ten owoc daje wiele możliwości
Owoc kaki, określany również jako persymona, jest oryginalnym przysmakiem w sezonie jesienno-zimowym. Wyróżnia się intensywnym żółtym kolorem przechodzącym w...
Pyszne naleśniki – na słono i słodko. Zobacz przepisy
Naleśniki to pomysł na pyszny obiad. Jak zrobić dobre, puszyste ciasto naleśnikowe i farsz do naleśników? Zebraliśmy najlepsze przepisy naszych Czytelników na...
TYLKO U NASJak zrobić najlepszą szarlotkę? Oto 5 sposobów na bezbłędny wypiek
Jesień to czas na pieczenie szarlotek. Jednak to tradycyjne kruche ciasto wypełnione uprażonymi jabłkami bywa problematyczne. Wzorcowy wypiek musi być...
Sałatka gyros z kurczakiem i kapustą pekińską
Sałatka gyros od lat podbija nasze serca. Jest prosta w wykonaniu, pożywna i bardzo smaczna. Zobaczcie przepis Koła Gospodyń Wiejskich!
Zakwas na żurek - to prostsze niż myślisz!
Jak zrobić domowy zakwas na żurek? Czym różni się barszcz biały od żurku? Jak długo można przechowywać zakwas na żurek? Miedzy innymi na te pytania odpowiada...
Wszystko, co chcielibyście wiedzieć o ziemniakach
Ziemniaki tłuczone, w mundurkach, puree… Placki ziemniaczane, kopytka, zupa ziemniaczana. Wydawałoby się, że ziemniak to potrawa… nudna. Tymczasem z ziemniaków...
Jak zrobić marynowane grzyby? Zapisz przepis jak z babcinego zeszytu
Sezon na grzyby trwa w najlepsze, warto więc pomyśleć o przetworach na jesień i zimę. Jednym z największych przysmaków są marynowane grzyby. Zobacz, jak zrobić...
Co pić na obniżenie cukru we krwi? Oto zioła dla osób z cukrzycą i insulinoopornością
Wysoki poziom glukozy we krwi może prowadzić do wielu poważnych schorzeń, takich jak cukrzyca typu 2, miażdżyca czy neuropatia. Jak skutecznie obniżyć cukier we...
Sezonowe owoce i warzywa w październiku
Na jakie warzywa i owoce jest sezon w październiku? Możesz dowiedzieć się tego z kalendarza sezonowości owoców i warzyw. Tego typu produkty posiadają bardzo...
Pomogą na pasożyty i trawienie. Oto 5 powodów, dla których warto jeść kurki
Kurki, inaczej nazywane pieprznikami jadalnymi, od dawna cenione są za niepowtarzalny smak i aromat. Często dodaje się je do sosów, jajecznicy i past...
O TYM SIĘ MÓWICo zrobić z pestek dyni? Oto sposób na ich szybkie uprażenie
Jesienią dynia króluje w jadłospisie wielu smakoszy. To uniwersalne warzywo możesz zjeść w zupie, ciastach, a nawet paście kanapkowej. Podczas przygotowywania...
Jak prawidłowo suszyć grzyby w piekarniku? Poznaj sprawdzone sposoby
Sezon na grzyby trwa. Zebrane grzyby można przygotować w pysznej marynacie albo ususzyć. Suszenie grzybów w piekarniku nie jest najtrudniejszą czynnością....
Kmin pluskwi bez tajemnic. Oto, do czego dodasz go w kuchni
Zastanawiasz się jak używać kminu rzymskiego? Podpowiem, jak stosować kumin w kuchni. Ciekawostką jest, że jego potoczna nazwa to kmin pluskwi. Prawdopodobnie...
Jak uratować zbyt tłusty gulasz? Zobacz 3 proste sposoby
Domowy gulasz to gęsta, rozgrzewająca potrawa wywodząca się z kuchni węgierskiej. Jednak każdy kraj, w tym Polska, ma swoje unikalne wersje i korzysta z...
Nalewka z aronii na odporność i przeziębienie. Przepis babci na aroniówkę
Nalewka z aronii pomaga wzmocnić odporność oraz złagodzić objawy przeziębienia i grypy, w tym kaszel, gorączkę i katar. Aroniówka jest bogatym źródłem...
Czy ten miód ma dodatki? Nie daj się oszukać. Na to zwróć uwagę
Pełnia lata to dla pszczelarzy najbardziej intensywny czas w roku – sezon pszczelarski. Co to właściwie oznacza? Miodobranie i monitorowanie pszczelich rodzin....
Do czego wykorzystać sól? Ta przyprawa nie tylko wzmacnia smak
Sól to jedna z najpopularniejszych przypraw na świecie. Najczęściej używana jest jako wzmacniacz smaku i konserwant np.: w kiszonkach. Jednak nie można...
Jak rozpoznać, że z miodem jest coś nie tak? Czy może się zepsuć?
Miód ma całkiem długą datę przydatności, a jeśli słoik będzie szczelnie zamknięty i odpowiednio przechowywany, miód można jeść nawet po określonej dacie. Zdarza...
Jak jeść figi? Oto najlepsze sposoby na podanie pysznych owoców
Figi to pyszne, słodkie owoce, które doskonale sprawdzają się w różnego typu sałatkach i przetworach oraz jako dodatek do pieczonych mięs. Oczywiście można je...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano godzina temu w kategorii Okulista
Dodano godzina temu w kategorii Usługi remontowe
Dodano 3 godziny temu w kategorii Akumulatory
Dodano 3 godziny temu w kategorii Kancelaria notarialna