Rewelacyjne ciastka francuskie z rabarbarem — zrobisz je w 20 minut. Poznaj świetny przepis na pyszne ciastka z dżemem rabarbarowym

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. Zobacz, jak łatwo i szybko możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. Zobacz, jak łatwo i szybko możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Szukasz szybkiego do zrobienia przepisu z rabarbarem? Proponuję przygotować pyszne ciastka francuskie. Taki pachnący cynamonem przysmak z pewnością zachwyci każdego. Ciastka zrobisz bardzo łatwo i szybko, wykorzystując gotowe ciasto francuskie. Sprawdź, jak wyśmienicie smakują i wypróbuj przepis na ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym.

W skrócie:

Szybkie ciastka z rabarbarem — sprawdzony przepis

Szukasz pomysłu na szybki do przygotowania przysmak z rabarbarem? Proponuję zrobić ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. To pyszne i niemal błyskawiczne słodkości, którym trudno się oprzeć. Możesz kupić gotowy dżem rabarbarowy lub bardzo łatwo przygotować go samodzielnie, korzystając z tego przepisu: dżem rabarbarowy z pomarańczą. Ciastka francuskie możesz jeść od razu po upieczeniu. Smakują obłędnie. Gorąco polecam!

Zobacz w galerii, jak szybko możesz przygotować pyszne ciastka z rabarbarem.

Przepis na ciastka francuskie z rabarbarem

Czas przygotowania: 10 minut + 10 minut pieczenia.
Liczba porcji na: 8 ciastek.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie dobrze schłodzone,
  • 8 łyżeczek dżemu rabarbarowego lub 2 łodygi rabarbaru podsmażone z 4 łyżkami cukru,
  • 1 jajko do posmarowania,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • pół łyżeczki cynamonu.

Jak zrobić ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym?

  1. Nastaw piekarnik na 200 stopni Celsjusza.
  2. W miseczce wymieszaj cukier z cynamonem.
  3. Zimne ciasto francuskie podziel na 8 równych części.
  4. Na każdym kawałku ciasta rozsmaruj dżem rabarbarowy i złóż na pół.
  5. Brzegi ciasta dociśnij widelcem, a wierzch delikatnie natnij.
  6. Przełóż ciastka na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  7. Wbij jajo do miseczki i roztrzep je widelcem.
  8. Posmaruj ciastka jakiem za pomocą małej łyżeczki lub kuchennego pędzelka i posyp cynamonowym cukrem.
  9. Wstaw do gorącego piekarnika na 10 minut. Gotowe.
Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. Zobacz, jak łatwo i szybko możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Rewelacyjne ciastka francuskie z rabarbarem — zrobisz je w 2...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Akcesoria, które ułatwią Ci pracę w kuchni

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jaki olej do smażenia?

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!