1 z 15
Przewijaj galerię w dół
Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem

Chrupiące i pachnące cynamonem ciastka francuskie z dżemem rabarbarowym. Zobacz, jak łatwo i szybko możesz je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 15
Przygotuj dżem rabarbarowy. Możesz użyć gotowego lub zrobić...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 1

Przygotuj dżem rabarbarowy. Możesz użyć gotowego lub zrobić go samodzielnie. W najbardziej ekspresowej wersji wystarczy poddusić przez 10 minut pokrojone 2 łodygi rabarbaru z 4 łyżkami cukru i wystudzić.

3 z 15
Przygotuj także cukier wymieszany z cynamonem — taką...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 2

Przygotuj także cukier wymieszany z cynamonem — taką mieszanką posypiesz wierzch ciastek przed pieczeniem.

4 z 15
Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wyjmij z lodówki dobrze...
fot. Katarzyna Puczyńska

Ciastka francuskie z rabarbarem. Krok 3

Nastaw piekarnik na 200 stopni. Wyjmij z lodówki dobrze schłodzone ciasto francuskie i roz

Pozostało jeszcze 10 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Mistrzowie Smaków 2024. Laureatów nagrodzono podczas gali na Targach POLAGRA

Zobacz również

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Najlepsza szarlotka tatrzańska. Twoi goście zjedzą ją do ostatniego okruszka

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek