W skrócie
Racuchy z jabłkami to pomysł na pyszną przekąskę lub smaczny deser. Można podać je posypane jedynie odrobią cukru pudru. Dobrym pomysłem jest także przygotowanie do nich czekoladowego sosu. Wystarczy rozpuścić tabliczkę czekolady w 100 ml podgrzanej śmietanki kremówki. Jeśli lubisz ciekawe i nietypowe smaki, to dodaj do sosu także odrobinę chili.
Sprawdź wskazówki krok po kroku, jak przygotować pyszne racuchy z jabłkami:
Racuchy z jabłkami – przepis
Liczba porcji: ok. 20 racuchów,
czas przygotowania: ok. 60 min.

Składniki:
- 3 szklanki mąki pszennej,
- 40 g drożdży,
- 400 g kefiru,
- pół szklanki mleka,
- 2 jajka,
- 1 łyżka cukru,
- 16 g cukru waniliowego lub 1 łyżeczka esencji waniliowej,
- 3 kwaśne jabłka,
- olej do smażenia,
- opcjonalnie cukier puder.