Na Wielkanoc podaj jajka faszerowane pieczarkami. Ten przepis zaskakuje smakiem. Tak powstaje pyszna przystawka w 15 minut

Jajka faszerowane na Wielkanoc to pomysł na smaczną przystawkę. Zobacz, jak przygotować pyszne jajka z pieczarkami. Kliknij  galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Jajka faszerowane na Wielkanoc to pomysł na smaczną przystawkę. Zobacz, jak przygotować pyszne jajka z pieczarkami. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Jajka faszerowane pieczarkami to pomysł na pyszną przekąskę na Wielkanoc i nie tylko. Są intensywne w smaku i pięknie wyglądają udekorowane świeżym szczypiorkiem. Mam dla ciebie prosty, szybki i sprawdzony przepis na takie danie. Przekonaj się, jak pysznie smakują i wypróbuj przepis na jajka z pieczarkami.

W skrócie:

Szukasz przepisu na szybką do przygotowania i pyszną przekąskę na Wielkanoc? Proponuję tradycyjny przepis na jajka faszerowane pieczarkami. To danie, które co roku gości w moim domu na świątecznym stole. Ich przygotowanie jest bardzo proste. Ważne, by pokroić pieczarki w drobną kostkę. Możesz znacznie przyśpieszyć pracę, rozdrabniając je za pomocą malaksera czy robota kuchennego.

Zobacz jak przygotować jajka faszerowane pieczarkami

Przepis na jajka faszerowane pieczarkami

Czas przygotowania: ok. 15 minut.
Liczba porcji: na 10 przekąsek.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 250 g pieczarek,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • szczypta pieprzu,
  • szczypiorek do dekoracji,
  • 1 łyżka oleju do smażenia.

Zobacz także: Jajka faszerowane łososiem, najlepszy przepis na ekspresowe śniadanie wielkanocne. Zrobisz w 5 min. Smakują obłędnie

Jak zrobić jajka faszerowane pieczarkami?

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki umyj, obierz i drobno posiekaj. Możesz to zrobić bardzo szybko za pomocą malaksera kuchennego.
  2. Podsmaż pieczarki na patelni z olejem i masłem.
  3. Jajka przekrój na pół, wyjmij delikatnie żółtka i przełóż do miseczki.
  4. Dodaj do żółtek pieczarki, majonez, sól i pieprz. Wymieszaj całość widelcem, by rozdrobnić żółtka.
  5. Nadziej pieczarki farszem.
  6. Szczypiorek umyj, osusz i posiekaj. Posyp nim faszerowane pieczarki.
Jajka faszerowane na Wielkanoc to pomysł na smaczną przystawkę. Zobacz, jak przygotować pyszne jajka z pieczarkami. Kliknij  galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Na Wielkanoc podaj jajka faszerowane pieczarkami. Ten przepi...

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Kulinaria

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni