Błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej i papryki - zrobisz ją w 10 minut. Przepis na zdrowy i pyszny dodatek do obiadu

Katarzyna Puczyńska
Taka surówka z pewnością posmakuje każdemu. Jest chrupiąca i pyszna! Zobacz, jak łatwo ją zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Taka surówka z pewnością posmakuje każdemu. Jest chrupiąca i pyszna! Zobacz, jak łatwo ją zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Każdy obiad warto wzbogacić porcją pysznej i zdrowej surówki. Mam przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i papryki, która nie tylko wyśmienicie smakuje, ale i jest bardzo prosta i szybka do zrobienia. Proponuję dodać do niej sporo świeżego koperku i szczypiorku oraz pyszny sos winegret. Przekonaj się, jaka jest smaczna i wypróbuj przepis na zdrową surówkę do obiadu.

W skrócie:

Kapusta pekińska do obiadu — sprawdzony przepis

Surówka z kapusty pekińskiej świetnie sprawdzi się jako dodatek do obiadu. Można przygotować ją na wiele sposobów. Mam dla Ciebie przepis na pyszną surówkę z kapusty pekińskiej z dodatkiem czerwonej papryki, koperku i szczypiorku. Całość doprawiona jest wyrazistym sosem winegret. To idealne połączenie. Surówka jest zdrowa, chrupiąca i bardzo szybka do zrobienia. Gwarantuję, że się przy niej nie napracujesz. Świetnie smakuje z grillowanym indykiem czy kurczakiem w papirusie. Polecam!

Zobacz w galerii, jak zrobić zdrową i pyszną surówkę do obiadu.

Przepis na surówkę z kapusty pekińskiej i papryki

czas przygotowania: ok. 10 minut
porcja na: 2 osoby
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • pół dużej kapusty pekińskiej,
  • 1 duża czerwona papryka lub 2 małe,
  • pęczek szczypiorku,
  • pęczek koperku,

sos:

  • 3 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • pół łyżeczki czosnku,
  • pół łyżeczki bazylii,
  • sól i pieprz do smaku.

Jak zrobić szybką surówkę z kapusty pekińskiej i papryki?

  1. Umyj warzywa i osusz.
  2. Kapustę pekińską drobno posiekaj i przełóż do dużej miski.
  3. Paprykę przekrój, wyjmij gniazda nasienne.
  4. Pokrój paprykę w paseczki lub w kostkę. Dodaj do kapusty pekińskiej.
  5. Szczypiorek i koperek drobno posiekaj. Dodaj do surówki.
  6. W małej miseczce wymieszaj składniki sosu.
  7. Polej surówkę sosem, wymieszaj. Gotowe.
Taka surówka z pewnością posmakuje każdemu. Jest chrupiąca i pyszna! Zobacz, jak łatwo ją zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Błyskawiczna surówka z kapusty pekińskiej i papryki - zrobis...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Podawaj swoje potrawy na pięknych naczyniach

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Szarlotka tatrzańska

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni