W skrócie:
Filety z kurczaka to pomysł na pyszny i pożywny obiad. By były jeszcze bardziej zdrowe, a do tego idealnie soczyste, skorzystaj z niezawodnego przepisu — zrób kurczaka w papirusie. To idealny sposób na usmażenie mięsa bez dodatku tłuszczu. Wystarczy wykorzystać zwykły papier do pieczenia.
Zobacz w galerii etapy przygotowania kurczaka w papirusie bez tłuszczu

Przepis na kurczaka w papirusie
Czas przygotowania: ok. 20 minut.
Porcja na: 2 osoby.
Poziom trudności: łatwy.
Składniki:
- 1 filet z kurczaka,
- pół łyżeczki soli,
- pół łyżeczki tymianku,
- pół łyżeczki czosnku,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- szczypta ostrej papryki.
Jak zrobić filet z kurczaka smażony w papirusie?
Sposób przygotowania:
- Oczyść mięso i pokrój na dwa kotlety.
- Wyrównaj je delikatnie tłuczkiem.
- W miseczce wymieszaj wszystkie potrzebne przyprawy.
- Posmaruj mięso przyprawami z obu stron.
- Papier do pieczenia potnij na dwa podłużne arkusze.
- Każdy kotlet zawiń w papier i połóż na suchej, nagrzanej patelni.
- Smaż po 5 minut z każdej strony. Gotowe.
Polecam podać filety na ciepło z porcją ulubionej surówki np. surówki z młodej kapusty lub surówki z ogórków. Smacznego!
Czytaj także: Pierś z kurczaka na grillu. Wyśmienity smak to zasługa wyjątkowej marynaty. Najlepszy przepis
Na obiad podaj soczystego kurczaka w papirusie. Usmażysz go ...
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Kulinaria

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni: