Na obiad podaj soczystego kurczaka w papirusie. Usmażysz go bez tłuszczu. Wyborny przepis na delikatne filety z kurczaka

Wyśmienity filet z kurczaka możesz usmażyć nawet bez odrobiny tłuszczu. Zobacz, jak to zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Wyśmienity filet z kurczaka możesz usmażyć nawet bez odrobiny tłuszczu. Zobacz, jak to zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Jak usmażyć kurczaka bez tłuszczu? To bardzo proste! Poznaj przepis na filety z kurczaka w papirusie, smażone na suchej patelni. To domowa i zdrowsza wersja gotowego dania z torebki. By przygotować idealnie soczystego kurczaka, potrzebujesz jedynie papieru do pieczenia i wyrazistych w smaku przypraw. Dzięki temu filety są intensywne w smaku i po prostu pyszne. Sprawdź przepis na kurczaka w papirusie.

W skrócie:

Filety z kurczaka to pomysł na pyszny i pożywny obiad. By były jeszcze bardziej zdrowe, a do tego idealnie soczyste, skorzystaj z niezawodnego przepisu — zrób kurczaka w papirusie. To idealny sposób na usmażenie mięsa bez dodatku tłuszczu. Wystarczy wykorzystać zwykły papier do pieczenia.

Zobacz w galerii etapy przygotowania kurczaka w papirusie bez tłuszczu

Filet z kurczaka w przyprawach
Smacznego! Katarzyna Puczyńska

Przepis na kurczaka w papirusie

Czas przygotowania: ok. 20 minut.
Porcja na: 2 osoby.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka,
  • pół łyżeczki soli,
  • pół łyżeczki tymianku,
  • pół łyżeczki czosnku,
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki,
  • szczypta ostrej papryki.

Jak zrobić filet z kurczaka smażony w papirusie?

Sposób przygotowania:

  1. Oczyść mięso i pokrój na dwa kotlety.
  2. Wyrównaj je delikatnie tłuczkiem.
  3. W miseczce wymieszaj wszystkie potrzebne przyprawy.
  4. Posmaruj mięso przyprawami z obu stron.
  5. Papier do pieczenia potnij na dwa podłużne arkusze.
  6. Każdy kotlet zawiń w papier i połóż na suchej, nagrzanej patelni.
  7. Smaż po 5 minut z każdej strony. Gotowe.

Polecam podać filety na ciepło z porcją ulubionej surówki np. surówki z młodej kapusty lub surówki z ogórków. Smacznego!

Czytaj także: Pierś z kurczaka na grillu. Wyśmienity smak to zasługa wyjątkowej marynaty. Najlepszy przepis

Wyśmienity filet z kurczaka możesz usmażyć nawet bez odrobiny tłuszczu. Zobacz, jak to zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Na obiad podaj soczystego kurczaka w papirusie. Usmażysz go ...

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Kulinaria

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni