Spis treści
Pasta z tuńczyka na kanapkę jest bardzo smaczna i błyskawiczna w przygotowaniu. Proponuję zrobić ją z serka twarogowego śmietankowego i doprawić szczypiorkiem, solą i pieprzem. To proste połączenie smaków, które zawsze się sprawdza. Jeśli nie lubisz tuńczyka, możesz zastąpić go np. makrelą w oleju. Takie błyskawiczne i pożywne śniadanie przygotujesz w jedyne 10 minut. Jeśli chcesz urozmaicić przepis, dodaj do serka pokrojoną w małą kostkę świeżą paprykę.
Przepis na pastę z tuńczyka i twarogu
czas przygotowania: 10 minut
porcja: dla 2 osób
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 170 g tuńczyka w puszce,
- 150 g serka twarogowego śmietankowego,
- 3 łyżki posiekanego szczypiorku,
- sól i pieprz do smaku,
- opcjonalnie świeża papryka.
Zobacz także: Jak zrobić omlet? Przepis na pyszny i ekspresowy omlet z szynką na śniadanie
Jak zrobić pastę z tuńczyka na kanapki?
- Do miseczki przełóż serek twarogowy śmietankowy.
- Tuńczyka odsącz z zalewy.
- Rozdrobnij tuńczyka widelcem i dodaj do serka.
- Szczypiorek umyj i posiekaj. Dodaj do pasty.
- Całość wymieszaj.
- Dopraw pastę solą i pieprzem do smaku.
Zobacz także inne przepisy na śniadanie ze Strony Kuchni:
Pij zdrowe koktajle
Ciasto popapraniec
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?