Najlepszy przepis na jajka faszerowane łososiem. Idealna przekąska na Wielkanoc. Smakują obłędnie i robi się je w pięć minut!

Połówki jajek nadziewaj farszem z łososia i udekoruj odłożonym wcześniej szczypiorkiem i kawałeczkiem łososia.
Połówki jajek nadziewaj farszem z łososia i udekoruj odłożonym wcześniej szczypiorkiem i kawałeczkiem łososia. Katarzyna Puczyńska
Wyśmienite jajka faszerowane łososiem, szczypiorkiem i majonezem to doskonała przystawka na Wielkanoc. Ich przygotowanie jest szybkie i bardzo proste. Zrobisz je dosłownie w pięć minut! Sprawdź i wypróbuj przepis na idealne jajka na śniadanie wielkanocne.

Spis treści

Pyszne jajka faszerowane łososiem to idealna przekąska na śniadanie wielkanocne. Są bardzo proste i szybkie do wykonania - przygotowanie farszu zajmie jedynie 5 minut! W przepisie nie wymieniam soli, ponieważ łosoś wędzony już sam w sobie jest słony. Jeśli nie lubisz szczypiorku, to możesz zastąpić go posiekanym koperkiem.

Zobacz w galerii, jak przygotować jajka faszerowane łososiem.

Przepis na jajka faszerowane łososiem

czas przygotowania: ok. 5 minut
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 4 ugotowane na twardo jajka,
  • 80 g łososia wędzonego,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • łyżeczka majonezu,
  • szczypta pieprzu.

Czytaj także: Jajka faszerowane awokado na Wielkanoc. Przepis na przystawkę. Sprawdź sposób na zdrowszą przekąskę na świątecznym stole

Jak zrobić jajka faszerowane łososiem?

  1. Obierz ugotowane na twardo jajka i przekrój na pół.
  2. Małą łyżeczką wybierz żółtka jajek i przełóż je do osobnej miseczki.
  3. Posiekaj drobno łososia i szczypiorek. Odłóż odrobinę szczypiorku i łososia do dekoracji.
  4. Wymieszaj żółtka z łososiem, szczypiorkiem. Dodaj majonez i szczyptę pieprzu.
  5. Całość dokładnie wymieszaj.
  6. Nakładaj farsz na jajka i udekoruj odłożonym wcześniej szczypiorkiem i małym kawałeczkiem łososia. Życzymy smacznego!
Połówki jajek nadziewaj farszem z łososia i udekoruj odłożonym wcześniej szczypiorkiem i kawałeczkiem łososia.

Najlepszy przepis na jajka faszerowane łososiem. Idealna prz...

Zobacz też inne przepisy ze Strony Kuchni:

Akcesoria, które ułatwią Ci pracę w kuchni

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Szarlotka tatrzańska

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni