W skrócie:
Jajko to najważniejszy symbol świąt wielkanocnych. Oznacza on między innymi początek nowego życia. Mam dla ciebie przepis na pyszną przekąskę z tym składnikiem. Jajka ugotowane na twardo proponuję podać z wiosennym sosem z rzodkiewką i ogórkiem, na bazie majonezu i kwaśnej śmietany. Całość warto doprawić świeżym koperkiem i szczypiorkiem. To prosta, szybka i pyszna przekąska, która z pewnością zachwyci twoich bliskich.
Zobacz w galerii, jak szybko możesz przygotować pyszne jajka w wiosennym sosie.
Przepis na jajka w wiosennym sosie
czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja: na 4 osoby
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo,
- 10 rzodkiewek,
- 1 ogórek,
- 1 łyżka posiekanego koperku,
- 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
- 2 łyżki majonezu,
- 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
- pół łyżeczki soli,
- szczypta pieprzu.