Fenomenalne jajka w wiosennym sosie. Przepis na ekspresową przekąskę na Wielkanoc. Zachwyci twoich gości

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Zachwyć swoich gości pyszną przekąską na Wielkanoc. Zobacz, jak zrobić jajka w wiosennym sosie. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Zachwyć swoich gości pyszną przekąską na Wielkanoc. Zobacz, jak zrobić jajka w wiosennym sosie. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Na Wielkanoc warto przygotować szybkie, smaczne i sprawdzone przekąski, które zachwycą gości. Proponuję przepis na jajka w wiosennym sosie. To pyszna i niezawodna przekąska, której przygotowanie zajmie ci jedynie 15 minut. Zobacz zdjęcia i koniecznie wypróbuj przepis.

W skrócie:

Jajko to najważniejszy symbol świąt wielkanocnych. Oznacza on między innymi początek nowego życia. Mam dla ciebie przepis na pyszną przekąskę z tym składnikiem. Jajka ugotowane na twardo proponuję podać z wiosennym sosem z rzodkiewką i ogórkiem, na bazie majonezu i kwaśnej śmietany. Całość warto doprawić świeżym koperkiem i szczypiorkiem. To prosta, szybka i pyszna przekąska, która z pewnością zachwyci twoich bliskich.

Zobacz w galerii, jak szybko możesz przygotować pyszne jajka w wiosennym sosie.

Przepis na jajka w wiosennym sosie

czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja: na 4 osoby
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo,
  • 10 rzodkiewek,
  • 1 ogórek,
  • 1 łyżka posiekanego koperku,
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany 18%,
  • pół łyżeczki soli,
  • szczypta pieprzu.

Jak zrobić jajka w wiosennym sosie?

  1. Wszystkie warzywa umyj i osusz.
  2. Rzodkiewkę i ogórek drobno pokrój. Możesz je szybko posiekać za pomocą robota kuchennego.
  3. Posiekaj koperek i szczypiorek. Odrobinę szczypiorku odłóż do dekoracji.
  4. Przełóż wszystkie składniki do miseczki, dodaj majonez, śmietanę, sól i pieprz.
  5. Wymieszaj sos i przełóż na półmisek.
  6. Jajka przekrój na pół i przełóż na półmisek z sosem.
  7. Całość możesz dodatkowo posypać dla dekoracji pozostałym szczypiorkiem.

Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Erytrol jest szkodliwy?

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni
Dodaj ogłoszenie