Ekspresowe gofry na kefirze. Zrobisz je w 5 minut. Poznaj najlepszy przepis na chrupiące domowe gofry. Idealne na śniadanie

Pyszne i chrupiące gofry na kefirze to idealny przysmak na śniadanie czy podwieczorek. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Pyszne i chrupiące gofry na kefirze to idealny przysmak na śniadanie czy podwieczorek. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Marzą ci się chrupiące gofry? Polecam sprawdzony przepis na szybkie gofry na kefirze. Są banalnie proste do zrobienia, a smakują lepiej niż z cukierni. Ich przygotowanie zajmie ci 5 minut, później wystarczy je tylko usmażyć. Świetnie smakują z cukrem pudrem, owocami lub dżemem. Sprawdź, jakie są pyszne, chrupiące, idealnie słodkie i pachnące wanilią. Wypróbuj błyskawiczny przepis na domowe gofry.

W skrócie:

Domowe gofry w 5 minut

Bardzo lubię przygotowywać gofry. To świetna przekąska, którą można podać na wiele sposobów, z różnymi dodatkami. Najczęściej sięgam po błyskawiczne przepisy, które nie wymagają oddzielnego ubijania piany z białek. Polecam sprawdzony przepis na gofry na kefirze. By je zrobić, wystarczy tylko zmiksować wszystkie składniki. To bardzo proste i bardzo smaczne. Gofry są słodkie, chrupiące i kusząco pachną wanilią. Serdecznie polecam, z pewnością posmakują każdemu.

Przepis na gofry na kefirze

czas przygotowania: 5 minut + smażenie gofrów
porcja na: ok. 10 gofrów
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 340 g mąki pszennej,
  • 2 jajka,
  • 1,5 szklanki kefiru,
  • pół szklanki wody gazowanej,
  • pół szklanki oleju,
  • 3 łyżki cukru,
  • 1 łyżka cukru waniliowego,
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • szczypta soli.

Jak zrobić domowe gofry w 5 minut?

  1. Do dużej miski do miksowania wbiłam jajka, dodałam cukier i wanilię i zaczęłam miksować.
  2. Stopniowo wlewałam kefir, wodę i olej.
  3. Na koniec wsypałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli.
  4. Zmiksowałam całość na gładkie ciasto, nieco gęstsze niż ciasto naleśnikowe.
  5. Smażyłam gofry w rozgrzanej gofrownicy na złoty kolor.
  6. Podałam oprószone cukrem pudrem. Smacznego!
Pyszne i chrupiące gofry na kefirze to idealny przysmak na śniadanie czy podwieczorek. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Ekspresowe gofry na kefirze. Zrobisz je w 5 minut. Poznaj na...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Placek z agrestem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni