Banalny przepis na mrożone babeczki jogurtowe. Ten pyszny lodowy deser to hit lata. Zrobisz w mig

Tomasz Repeta
Mrożone babeczki jogurtowe - ich przygotowanie jest banalnie proste, a smakują bosko.
Mrożone babeczki jogurtowe - ich przygotowanie jest banalnie proste, a smakują bosko. Tomasz Repeta
Podczas upałów każdy szuka pomysłu na ochłodę. Oto wegańska alternatywa mrożonego jogurtu - lodowy deser, który jest niewiarygodnie prosty do przygotowania. A smak? Sami wypróbujcie nasz przepis, a nie pożałujecie. To hit tego lata.

W skrócie

Mrożony jogurt - pyszny lodowy deser

Letnia aura nie sprzyja długiemu gotowaniu w kuchni, dlatego warto szukać takich przepisów, które ograniczą poświęcony czas do minimum, a jednocześnie zadowolą nasze kubki smakowe. Tak jest w przypadku tego przepisu, do którego potrzebny jest tak naprawdę tylko gęsty jogurt, ulubione dodatki i oczywiście foremki na babeczki. Koniecznie wypróbuj.

Zobacz zdjęcia mrożonych babeczek. Kliknij w przycisk

Mrożone babeczki jogurtowe - przepis idealny na lato

Składniki:

  • wegański jogurt (użyliśmy o smaku mango, doskonale sprawdzi się skyr)
  • wiśnie w żelu (można spokojnie użyć domowych przetworów)
  • granola (jako alternatywę polecamy np. pokruszone orzechy)
  • płatki kokosa

Jak zrobić mrożone babeczki jogurtowe krok po kroku?

  1. Przygotuj foremki na babeczki.
  2. Foremki wypełnij gęstym jogurtem.
  3. Kolejna warstwa to wiśnie w żelu.
  4. Na samym końcu posyp granolą i płatkami kokosa.
  5. Całość włóż do lodówki na minimum 3 godziny.

Proste prawda? Nie pozostaje ci nic innego, jak sprawdzić ten przepis na mrożone jogurtowe babeczki. Smacznego!

Mrożone babeczki jogurtowe - ich przygotowanie jest banalnie proste, a smakują bosko.

Banalny przepis na mrożone babeczki jogurtowe. Ten pyszny lo...


Zobacz też inne przepisy ze Strony Kuchni:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Ciasto popapraniec

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni