W skrócie
Dania z grilla
Wiosna w pełni. Coraz częściej mamy okazję do spędzenia czasu na świeżym powietrzu i przygotowania pysznych dań.
Nie muszą to być skomplikowane potrawy. Pyszne mięso, np. karkówkę lub indyka, doprawisz samodzielnie w kilka minut.
Na grilla idealnie sprawdzi się:
- karkówka, np. z tego przepisu: miękka i soczysta karkówka z grilla
- kiełbasa, np. wieprzowa, średnio rozdrobniona
- kurczak, z którego możesz przygotować filety lub szaszłyki, np. z tego przepisu: szaszłyki z kurczaka w jogurtowej marynacie
- indyk, który również smakuje idealnie jako filety, lub szaszłyki
- warzywa np. pomidory, papryka, cukinia, bakłażan
- owoce: np. ananas, banany
Mamy dla Ciebie sprawdzony przepis na grillowany filet z indyka w marynacie z czosnku, chili i miodu. Całość dopełniają aromatyczne zioła prowansalskie i tymianek. Mięso przygotujesz w kilka minut. Później wystarczy dać mu odpocząć w marynacie i następnie usmażyć na grillu na złoty kolor.