Nieziemskie ciasto z galaretki z serkiem. Bez pieczenia, bez stresu. Tylko trzy składniki, a efekt zachwyca. Przepis na ciasto bez pieczenia

Karolina Głogowska
Ciasto z galaretki to pomysł na szybki i smaczny deser.
Ciasto z galaretki to pomysł na szybki i smaczny deser. rawlik/123RF
Nie potrzebujesz piekarnika ani długiej listy składników, żeby zrobić deser, który zachwyca smakiem i wyglądem. To ciasto z galaretki i serka homogenizowanego jest banalnie proste, a wygląda jak z cukierni. Robi się właściwie samo, a efekt zawsze zachwyca. To sposób na szybki deser, który smakuje jak z najlepszej cukierni.

W skrócie

Mam dziś dla ciebie najprostszy na świecie przepis na ciasto z galaretki i serka homogenizowanego. Ten pyszny deser na zimno robię zawsze, gdy mam ochotę na coś słodkiego, ale nie chce mi się piec i spędzać długiego czasu w kuchni. Ciasto bez pieczenia z galaretką jest świetnym pomysłem na deser po niedzielnym obiedzie. Choć robi się je bardzo łatwo, to warto przygotować je dzień wcześniej, ponieważ powinno spędzić co najmniej kilka godzin w lodówce, a najlepiej całą noc. Nieco bardziej wykwintną wersją tego ciasta jest słynny jogurtowiec na biszkoptach, do którego można dodać także owoce. Sprawdź nasz przepis i wypróbuj pyszne ciasto z galaretki.

Ciasto z galaretki – przepis z serkiem homogenizowanym

Czas przygotowania: godzina + czas na stężenie
Porcja: 8 osób
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa,
  • 1 galaretka pomarańczowa lub winogronowa,
  • 600 g serka homogenizowanego,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 20 g żelatyny.

Jak przygotować proste ciasto z galaretki?

  1. Najpierw ugotowałam osobno obie galaretki według przepisu na opakowaniu.
  2. Kiedy galaretki stężały, pokroiłam je w kostki.
  3. Żelatynę rozpuściłam w ¾ szklanki wody, po czym przestudziłam.
  4. Serki homogenizowane zmiksowałam z żelatyną i cukrem wanilinowym.
  5. Do masy wrzuciłam pokrojone galaretki i delikatnie wymieszałam.
  6. Całość przełożyłam ostrożnie do formy.
  7. Ciasto z galaretki chłodziłam w lodówce całą noc.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!

Kulinaria

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni