Obłędne ciasto z galaretki z serkiem. Tylko trzy składniki, a efekt zachwyca. Sprawdź przepis na ciasto bez pieczenia z galaretką

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Ciasto z galaretki to pomysł na szybki i smaczny deser
Ciasto z galaretki to pomysł na szybki i smaczny deser Getty images/peredniankina/zdjęcie ilustracyjne
Szukasz pomysłu na szybki i pyszny deser? Polecam najłatwiejszy przepis na smakołyk, który robię, gdy nie mam czasu na pieczenie. "Ciasto" składa się tylko z galaretek i serka homogenizowanego, a do tego robi się właściwie samo. Efekt jest zachwycający. Sprawdź przepis na szybkie ciasto z serkiem homogenizowanym.

W skrócie

Mam dziś dla ciebie najprostszy na świecie przepis na ciasto z galaretki i serka homogenizowanego. Ten pyszny deser na zimno robię zawsze, gdy mam ochotę na coś słodkiego, ale nie chce mi się piec i spędzać długiego czasu w kuchni. Ciasto bez pieczenia z galaretką jest świetnym pomysłem na deser po niedzielnym obiedzie. Choć robi się je bardzo łatwo, to warto przygotować je dzień wcześniej, ponieważ powinno spędzić co najmniej kilka godzin w lodówce, a najlepiej całą noc. Nieco bardziej wykwintną wersją tego ciasta jest słynny jogurtowiec na biszkoptach, do którego można dodać także owoce. Sprawdź nasz przepis i wypróbuj pyszne ciasto z galaretki.

Ciasto z galaretki – przepis z serkiem homogenizowanym

Czas przygotowania: godzina + czas na stężenie
Porcja: 8 osób
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 1 galaretka truskawkowa lub wiśniowa,
  • 1 galaretka pomarańczowa lub winogronowa,
  • 600 g serka homogenizowanego,
  • 1 opakowanie cukru wanilinowego,
  • 20 g żelatyny.

Jak przygotować proste ciasto z galaretki?

  1. Najpierw ugotowałam osobno obie galaretki według przepisu na opakowaniu.
  2. Kiedy galaretki stężały, pokroiłam je w kostki.
  3. Żelatynę rozpuściłam w ¾ szklanki wody, po czym przestudziłam.
  4. Serki homogenizowane zmiksowałam z żelatyną i cukrem wanilinowym.
  5. Do masy wrzuciłam pokrojone galaretki i delikatnie wymieszałam.
  6. Całość przełożyłam ostrożnie do formy.
  7. Ciasto z galaretki chłodziłam w lodówce całą noc.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Herbata z płatków dzikiej róży

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.