Błyskawiczne keto pączki bez drożdży. Nie musisz czekać, aż ciasto wyrośnie. Zrobisz je w mig. Pomysł na ketogeniczny tłusty czwartek

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Keto pączki z serka homogenizowanego
Keto pączki z serka homogenizowanego Getty images/zdjęcie ilustracyjne
Keto pączki pomysł na deser dla osób na diecie ketogenicznej i nie tylko. W przeciwieństwie do tradycyjnych pączków na drożdżach, nie zawierają węglowodanów, więc można je jeść bez wyrzutów sumienia. Keto pączki są bardzo łatwe do przygotowania i doskonale smakują.

W skrócie

Zwykłe pączki na drożdżach zawierają dużo węglowodanów, które nie są wskazane dla osób na diecie ketogenicznej. Nie oznacza to jednak, że te osoby w tłusty czwartek muszą obejść się smakiem. Keto pączki serowe są bardzo proste do przygotowania i smakują tak samo dobrze, jak te tradycyjne. Nawet jeśli nigdy wcześniej nie robiłeś pączków. Wystarczy zagnieść składniki na ciasto, a potem usmażyć je na oleju kokosowym. Keto pączki nie zawierają zwykłej mąki, która nie jest wskazana w trakcie diety ketogenicznej. Zamiast tego, dodajemy mąkę migdałową. Mimo wszystko keto pączki są dość kaloryczne, więc powinny stanowić jedynie dodatek i małe urozmaicenie diety.

Keto pączki – przepis na pączki bez drożdży i mąki pszennej

Czas przygotowania: 20 minut
Porcja: 20 mini pączków
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 2 szklanki mąki migdałowej,
  • 4 jajka,
  • 200 g serka homogenizowanego,
  • łyżka erytrolu,
  • łyżeczka proszku do pieczenia,
  • łyżka octu jabłkowego,
  • 400 g oleju kokosowego,
  • cukier puder.

Jak przygotować błyskawiczne keto pączki?

  1. Do dużej miski wsypałam przesianą mąkę, wymieszałam ją z proszkiem do pieczenia i erytrolem.
  2. Do mąki wbiłam jajka, dodałam serek homogenizowany, ocet i zagniotłam na gładkie ciasto. Uformowałam z ciasta kulę, po czym rozwałkowałam na grubość 1,5 cm.
  3. Wycięłam małym kubeczkiem 12 okręgów.
  4. W głębokiej patelni rozgrzałam olej kokosowy. Sprawdziłam, czy jest dobra temperatura, wrzucają odrobinę ciasta. Powinno od razu wypłynąć i zacząć się smażyć.
  5. Partiami usmażyłam pączki aż się zrumieniły.
  6. Na koniec posypałam gotowe pączki cukrem pudrem.
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Uprawa warzyw w czerwcu - bez tego nie będzie dobrych zbiorów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.