„Rosyjska sałatka” w karcie dań na szczycie NATO. Wywołała konsternację
Kulinarna wpadka za kulisami szczytu NATO w Madrycie. Według agencji Reuters winę ponosi sałatka, która odebrana została jako dyplomatyczny nietakt. Co za danie...
Gofry Nastki, kawa Hoppera i pizza hawajska. Co jedzą bohaterowie „Stranger Things”?
Nadprzyrodzone zjawiska, ciekawe postaci i pieczołowicie oddany klimat lat 80. XX wieku to właśnie serial Netflixa „Stranger Things”. Znajdziemy tutaj również...
Jak karmią w szpitalach? Oburzona pielęgniarka: „Jak mam spojrzeć w oczy pacjentowi?”
Pielęgniarka, znana w mediach społecznościowych jako Siostra Bożenna, prowadzi na Facebooku i Instagramie popularne profile opisujące dosadnym językiem pracę i...
Szczęka opada nie na widok gofra, a jego ceny. Zapiekanki za kilka złotych? Zapomnij
Co można zjeść za kilka złotych nad morzem? Już tylko porcję lodów albo suchego gofra. Z dodatkiem to już kilkanaście złotych. Za 2 gofry z bitą śmietaną...
Golasy, gryczak i tort fasolowy. Te dania zjesz na Lubelszczyźnie. Znasz je?
Tort fasolowy modryniak, forszmak lubelski, buraczak, gryczanka, golasy... Lubelszczyzna oferuje bogactwo produktów i potraw, które mogą zachwycić smakoszy z...
Te grzyby zbierzesz w czerwcu. Nie musisz czekać do jesieni!
Grzybiarze swój właściwy sezon zaczynają późnym latem i jesienią, wtedy po deszczu następuje wysyp przeróżnych okazów. Nie oznacza to jednak, że wcześniej nie...
Ceny truskawek i czereśni w połowie czerwca. Sezon nabiera rumieńców
Sprzedaż truskawek i czereśni nabiera tempa. Rozpoczęły się zbiory z tradycyjnych upraw, na wielu krajowych bazarkach można już dostać soczyste owoce prosto z...
Ryba nad polskim morzem? To luksus! Stawki w knajpach zwalają z nóg
Filet z łososia, sandacz, frytki, surówka, napoje – taki zestaw króluje w większości nadmorskich zamówień. W okresie wakacyjnym Polacy chcą wypocząć, opalić się...
Jak zrobić zielnik? Jakie zioła możesz uprawiać w doniczkach?
W prosty sposób możesz stać się posiadaczem zielnika, bez względu na to czy dysponujesz ogrodem czy balkonem. Nie wiesz, jak zrobić zielnik? Przedstawiamy...
Kuchnia w samolocie. Steward zdradza tajniki przygotowania jedzenia w podróży
Menu dostępne w samolotach potrafi różnić się w zależności od wybranych linii i ich standardu. Zapytaliśmy Kamila, stewarda z wieloletnim doświadczeniem, jak...
„Psi Patrol” od kuchni. Mamy przepis na Dzień Dziecka
Kanadyjska animacja „Psi Patrol” jest jednym z najpopularniejszych programów dla dzieci. Najmłodsi widzowie, jak zaczarowani, oglądają kolejne przygody...
Smutne jedzenie w pracy. Śmierdząca ryba i breja z ryżu
Okazuje się, że posiłki jedzone w pracy mogą być powodem do żartów. Wiele z nich nie wygląda apetycznie. W szczególności, gdy jesteśmy zawaleni robotą, mamy...
Makłowicz: Lepsza świnia z Węgier niż karkówka z przeceny [ROZMOWA]
Robert Makłowicz do Wrocławia zajechał w drodze z Sahary do Krakowa. Zaraz wróci, żeby uczestniczyć w "Europie na widelcu", najważniejszym festiwalu w jego...
Szpajza, bomba apostołów i hekele. Zaskakujące nazwy dań kuchni śląskiej
Słyszeliście kiedyś o śląskim niebie albo bombie apostołów? Kuchnia śląska spotykana i znana jest nie tylko w takich miastach, jak Katowice, Wrocław czy...
XIV Festiwal Podkarpackich Smaków z udziałem Janusza Wojciechowskiego [ZDJĘCIA]
Gościem „Festiwal Podkarpackich Smaków” w Górnie był m.in. przebywający na Podkarpaciu komisarz Unii Europejskiej ds. rolnictwa Janusz Wojciechowski. Najpierw...
Pizza hawajska. Dlaczego wzbudza tyle emocji? Robert Makłowicz uważa ją za świństwo
Pizza z dodatkiem ananasa jest daniem, które wzbudza wiele emocji i kontrowersji. Włosi uważają ją za istny skandal, a mistrz kuchni Robert Makłowicz stwierdził...
Amerykański youtuber testował kaszankę, flaki i oscypki w Zakopanem. Jak to przeżył?
Ryan Socash to youtuber, muzyk i dziennikarz pochodzący ze Stanów Zjednoczonych. W 2005 roku osiedlił się w Krakowie i zaczął przybliżać Amerykanom polską...
Ciężki orzech i "kurosanty". Najzabawniejsze błędy językowe związane z jedzeniem
Język polski nie należy do łatwych. Poza tym każdemu mogą się przydarzyć drobne wpadki. Ile razy w piekarni widzieliśmy „kurosanty” albo na przykład „ponczki”?...
Obiad za 6 złotych jest hitem TikToka. Przepis na danie z pięciu składników
Tiktokerka Paula Bonowicz–Golec z kanału Wszamto znana jest z prezentowania w sieci atrakcyjnie wyglądających dań. Dzieli się m.in. przepisami na tanie potrawy,...
Koszmarne torty na poprawę humoru. Zobacz wypieki z popularnego programu Netflixa
Tort przypominający boisko piłkarskie, saneczkową górę lub głowę psa - to tylko niektóre z wypieków, z którymi musieli zmierzyć się uczestnicy popularnego,...
Sklepik samoobsługowy na uczelni stawia na uczciwość klientów i nie weryfikuje opłat
Maciej Kawecki, ekspert zajmujący się na co dzień tematyką popularnonaukową, w szczególności technologią, w jednym z ostatnich wpisów na swoim Facebooku...
Bosacka kupiła truskawki w zaskakującej cenie. Jak odróżnić polskie od zagranicznych?
Z końcem maja i początkiem czerwca rusza sezon na truskawki. Te popularne owoce już teraz są dostępne w sklepach. Pytanie tylko: polskie czy zagraniczne?...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Coaching
Dodano wczoraj w kategorii Kluby sportowe
Dodano wczoraj w kategorii Sushi
Dodano wczoraj w kategorii Materiały budowlane