Burgery od Blowka
„Blowek”, czyli Karol Gązwa, to twórca najpopularniejszego w Polsce, pod względem liczby subskrybentów, kanału na YouTube (ponad 4,79 mln). Stworzył ponad 1,4 tys. filmów wideo, które łącznie wygenerowały ponad 950 milionów wyświetleń. Jego profil na Instagramie obserwuje 1,8 miliona osób.
Skąd pomysł na wirtualną restauracje?
Pomysł stworzenia wirtualnej restauracji BlowBurgers został zainspirowany amerykańskimi lokalami MrBeast. Otwarcie odbyło się 24 stycznia w Warszawie. Znany twórca internetowy w nagraniu na YouTube deklaruje, że chciałby z czasem rozszerzyć działalność na kolejne polskie miasta.
„BlowBurgers to sieć wirtualnych restauracji. O co chodzi w tym, że jest to wirtualne? Nie możecie fizycznie pójść do restauracji i sobie zamówić tego posiłku. Jest to w jakichś restauracjach wykonywane i możecie sobie tego burgera zamówić, w tym przypadku przez UberEats, Glovo, Wolt czy BoltFood. Ta opcja jest dobra z wielu przyczyn. Ja jestem z internetu, znacie mnie z internetu, więc jak mieć restaurację to w internecie” – tłumaczy Karol „Blowek” Gązwa.
Co oferuje Blowek w BlowBurgers? Sprawdź ceny burgerów i gdzie je kupić
Karol Gązwa podkreśla, że jedzenie nie jest internetowe, a prawdziwe. W menu aktualnie dostępne są cztery burgery:
- BlowBacon z dodatkiem smażonego bekonu za 29,90 zł,
- CheeseBlower z porcją sera gouda za 27,90 zł,
- klasyczny BlowDaily w cenie 24,90 zł,
- wersja wegetariańska - BloWeg - w cenie 24,90 zł.
Jako opcję specjalną – Blow Option - BlowBurgers proponuje burgera z dodatkiem nachosów (kukurydziane chipsy), ostrej papryczki jalapeño i panierowanego chedarra - płatne dodatkowo 5 zł. Całość zostaje zamknięta w ciemnej bułce posypanej białym sezamem.
Sam Blowek przyznaje, że jest zadowolony z efektu swojej pracy, bo miał czynny wpływ na powstawanie BlowBurgers. W rozmowie z portalem wirtualnemedia.pl zapewnił, że serwowane dania będą przygotowywane przez profesjonalnych kucharzy, moment przed zapakowaniem na wynos, a na opakowaniu pojawi się informacja o osobie, która przygotowywała jedzenie.
Sprawdź także: Domowy Burger Drwala na obiad. Przepis na pożywne danie z wołowiną. Smaczniej niż w sieciowej restauracji
Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:
- Smaczne podróże. Zobacz, zaskakujące muzea w Polsce i na świecie pobudzające apetyt
- Zjawiskowe torty inspirowane Billie Eilish i Sią. Norweżka piecze niezwykłe ciasta
- Artystyczna pizza na polską nutę. Andrea Camastra otwiera nową restaurację
- Co jadały bohaterki „Seksu w wielkim mieście”? Brunch z szampanem i sushi