Obłędnie pyszne ciasto rajska pianka zachwyca smakiem i wyglądem. Delikatne jak chmurka. Wypróbuj przepis na łatwe ciasto pianka z galaretki

Ciasto rajska pianka jest wyjątkowo delikatne i przepyszne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Ciasto rajska pianka jest wyjątkowo delikatne i przepyszne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Masz ochotę na pyszne ciasto z galaretki? Proponuję ci przepis na ciasto rajska pianka. To pyszny deser, który przygotujesz w kilka chwil, bez dodatku jajek i mąki. Sprawdzi się na każdą okazję. Rajska pianka znika w mgnieniu oka! Wypróbuj przepis na wyśmienite ciasto bez pieczenia.

W skrócie:

Jeśli szukasz prostego przepisu na ciasto bez pieczenia, proponuję przygotować rajską piankę, którą zrobisz z różnych, ulubionych galaretek. To prawdziwy hit. Delikatna pianka z galaretki z dodatkiem jogurtu naturalnego i bitej śmietany smakuje wyśmienicie. Można podać je samodzielnie lub z dodatkiem owoców. Jeśli wolisz bardziej słodkie smaki, przygotuj piankę na spodzie z gotowych okrągłych biszkoptów.

Zobacz w galerii, jak szybko i prosto możesz zrobić pyszną rajską piankę.

Przepis na ciasto rajska pianka

Czas przygotowania: ok. 2 godziny,
Duża porcja,
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 1 galaretka wiśniowa,
  • 1 galaretka kiwi,
  • 1 galaretka cytrynowa,
  • 1 galaretka przeźroczysta lub winogronowa,
  • po 300 ml wody na każdą galaretę,
  • 600 g gęstego jogurtu naturalnego,
  • 500 g słodka śmietanka 36% tł.,
  • 3 łyżki cukru, w wersji mniej słodkiej można go pominąć,
  • do podania np. maliny, truskawki, borówki.

Jak zrobić ciasto pianka z galaretki?

  1. Rozpuściłam galaretkę w 300 ml wrzątku i odstawiłam do wystygnięcia.
  2. Tak samo przygotowałam wszystkie galaretki.
  3. Do każdej galaretki dodałam 150 g jogurtu i miksowałam przez 3 minuty.
  4. Ubiłam śmietanę z cukrem, podzieliłam na 4 części.
  5. Do pierwszej galaretki dodałam 1/4 porcji bitej śmietany i delikatnie wymieszałam.
  6. Miskę wyłożyłam szczelnie folią spożywczą.
  7. Wylałam pierwszą galaretkę do miski i schowałam do lodówki.
  8. Po ok. 10 minutach wymieszałam kolejną galaretkę z bitą śmietaną i przelałam do miski.
  9. Przygotowałam tak wszystkie warstwy galaretki.
  10. Odstawiłam piankę na ok. 1 godzinę do lodówki.
  11. Podawałam z owocami.
Ciasto rajska pianka jest wyjątkowo delikatne i przepyszne. Zobacz, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Obłędnie pyszne ciasto rajska pianka zachwyca smakiem i wygl...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak kupić dobry miód? 7 kroków

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni