Niezawodny krem kajmakowy do tortu. Jest tak pyszny, że będziesz go wyjadać z miski. Ten przepis zagwarantuje ci kulinarny sukces

Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji słodkich wypieków. Smakuje wprost obłędnie! Zobacz, jak go zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji słodkich wypieków. Smakuje wprost obłędnie! Zobacz, jak go zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Upiecz domowy biszkopt, a następnie udekoruj go pyszną masą. Proponuję sprawdzony i niezawodny przepis na krem kajmakowy. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie – wystarczą dwa składniki i kilka minut miksowania. To idealny pomysł na krem do tortów, babeczek, dekoracji ciast i słodkich deserów. Gwarantuję, że smakuje nieziemsko. Wypróbuj przepis na krem kajmakowy.

W skrócie:

Najłatwiejszy krem do tortu – sprawdzony przepis

Mam dla ciebie niezawodny przepis na krem kajmakowy. Jego przygotowanie jest bardzo proste. Krem idealnie nadaje się do przekładania tortu i ciast, a także dekoracji babeczek i bezików. Jest lekki, puszysty i w sam raz słodki. Możesz bardzo szybko zrobić go z gotowej masy kajmakowej lub krówkowej. Jeśli chcesz ją przygotować samodzielnie, to ugotuj puszkę słodzonego mleka skondensowanego w wodzie. Po półtorej godzinie kajmak będzie gotowy. Dobrze go wystudź przed ucieraniem z masłem – to bardzo ważne, by składniki miały temperaturę pokojową.

Zobacz w galerii, jak prosto i szybko możesz zrobić krem kajmakowy

Krem kajmakowy - najlepszy przepis
Smacznego! Katarzyna Puczyńska

Przepis na krem kajmakowy

Czas przygotowania: ok. 10 minut.
Liczba porcji: na 1 ciasto lub 12-16 babeczek.
Poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 500 g mleka skondensowanego słodzonego lub puszka gotowej masy kajmakowej,
  • 200 g masła.

Jak zrobić masę kajmakową do tortu?

  1. Jeśli używasz mleka skondensowanego słodzonego, to ugotuj jego puszkę w wodzie przez półtorej godziny. Wystudź.
  2. Masło i masę kajmakową wyjmij na kuchenny blat na godzinę przed przygotowaniem kremu.
  3. Miękkie masło przełóż do miski i miksuj, aż będzie wyraźnie puszyste.
  4. Zmniejsz obroty miksera i dodawaj po łyżce masy kajmakowej z puszki.
  5. Gdy masło połączy się z masą kajmakową, możesz wyłączyć mikser.
  6. Krem powinien być gładki i błyszczący. Gotowe.

Czytaj także:

Krem do deserów – słony karmel

Krem karmelowy można przygotować także w słonej wersji. Wystarczy utrzeć miękkie masło z masą kajmakową z puszki i dodać szczyptę soli morskiej.

Kulinaria

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Krem słony karmel sprawdzi się idealnie do dekoracji kruchych babeczek, eklerków czy czekoladowych muffinek. Możesz posmarować nim także beziki i udekorować startą czekoladą.

Dobrym pomysłem jest dodanie do gotowego kremu karmelowego posiekanych słonych orzeszków ziemnych. To świetna odmiana tego prostego kremu, która sprawdzi się idealnie np. jako dodatek do gofrów i lodów.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji słodkich wypieków. Smakuje wprost obłędnie! Zobacz, jak go zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Niezawodny krem kajmakowy do tortu. Jest tak pyszny, że będz...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni