1 z 11
Przewijaj galerię w dół
Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krem kajmakowy

Ten krem kajmakowy idealnie nadaje się do tortów i dekoracji słodkich wypieków. Smakuje wprost obłędnie! Zobacz, jak go zrobić. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

2 z 11
Do przygotowania kremu potrzebujesz ok. 500 g (1 puszka)...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krem kajmakowy. Krok 1

Do przygotowania kremu potrzebujesz ok. 500 g (1 puszka) gotowej masy kajmakowej lub krówkowej. Możesz także zrobić ją samodzielnie, gotując w wodzie przez półtorej godziny puszkę mleka skondensowanego słodzonego.

3 z 11
Zarówno masło jak i masa kajmakowa muszą mieć pokojową...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krem kajmakowy. Krok 2

Zarówno masło jak i masa kajmakowa muszą mieć pokojową temperaturę. Wyjmij je godzinę wcześniej z lodówki. Zacznij miksować miękkie masło.

4 z 11
Gdy masło będzie już puszyste, możesz zacząć dodawać po...
fot. Katarzyna Puczyńska

Krem kajmakowy. Krok 3

Gdy masło będzie już puszyste, możesz zacząć dodawać po łyżce masy kajmakowej.

Pozostało jeszcze 6 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Dodaj go do sałatki albo deseru. Zobacz, jak łatwo obrać owoc granatu

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Zdrowy koktajl z kaszą jaglaną na śniadanie. Szybki, tani i syci na długo

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Zobacz również

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Ekspresowe rożki z ciasta francuskiego. Idealne do kubka czerwonego barszczu

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek

Przekorne ciasto popapraniec zawsze się udaje. Sprawdź przepis na niezawodny wypiek