„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” - co to za program?
Popularna audycja kulinarna emitowana była od 2014 roku do 2016. Przez pięć sezonu złowrogim szefem kuchni siejącym postrach wśród amatorów i profesjonalistów sztuki kulinarnej był Wojciech Modest Amaro. Uznany restaurator, będący zdobywcą gwiazdki Michelin, odszedł z programu w 2016 roku. Wolał poświęcić czas rodzinie i rozwojowi restauracji Atelier Amaro. Wakat został zapełniony przez Michała Brysia, szefa kuchni restauracji L’enfant Terrible.
Kliknij w przycisk, aby zobaczyć galerię
Casting do programu
Aktualnie można zgłaszać się na casting do nowej edycji programu. Wszyscy, którzy nie boją się przejść ciężkich do wykonania zadań, bezwzględnych wymagań i tyranicznej atmosfery pracy mogą się już zgłaszać. Wśród pytań zamieszczonych w ankiecie należy opowiedzieć o swoich fobiach, alergiach i zainteresowaniach. Zwycięzca programu otrzyma nagrodę wysokości 100 tysięcy złotych. Jeszcze nie zdradzono, kto będzie prowadzącym nowej edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”.
Akcesoria kuchenne pomocne w każdej kuchni!
„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” – zwycięzcy programu
Pierwsza edycja – Łukasz Kawaller
Pierwszym zwycięzcą programu „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” w 2014 roku był Łukasz Kawaller. Laureat pochodzi z Olsztyna. Gdy wygrał program miał 24 lata. Staż odbył w Atelier Amaro. Następnie stał się laureatem nagrody L’art de la cuisine Martell honorujących młodych adeptów sztuki kulinarnej. W 2017 roku był szefem kuchni w warszawskiej restauracji The Bell na Saskiej Kępie.
Druga edycja – Monika Dąbrowska
Monika Dąbrowska w 2014 roku wygrała 2. edycję „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia”. Pochodząca ze Szczytna w ostatnim odcinku rywalizowała z Piotrem Ogińskim. Zdobyte w programie pieniądze przeznaczyła na szkolenie swoich umiejętności. Po programie pracowała w Atelier Amaro.
Trzecia edycja – Katarzyna Domańska
Zwyciężczynią 3. edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” była Katarzyna Domańska. Pochodziła z Katowic. Gdy wygrała miała zaledwie 20 lat. Tak jak poprzednicy wraz z czekiem na 100 tysięcy złotych dostała szansę stażu u boku Wojciecha Modesta Amaro. Wygraną przeznaczyła na życiowy start w Warszawie.
Czwarta edycja – Damian Marchlewicz
Kulinarne show po raz czwarty wyłoniło zwycięzcę. Tym razem był to Damian Marchlewicz z Łodzi. W 2015 roku miał 25 lat. Zdobyte pieniądze chciał przeznaczyć na urlop dla mamy. Aktualnie gotuje w restauracji Komediowa w Łodzi.
Piąta edycja – Wojciech Bartczak
Wojciech Bartczak z Poznania był zwycięzcą 5. edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” w 2016 roku. W momencie wygranej miał 24 lata. Aktualnie prowadzi warsztaty kulinarne, oferuje konsultacje kulinarne, a także usługi prywatnego gotowania.
Szósta edycja – Michał Suchanowski
Do tej pory ostatnią edycję „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” wygrał Michał Suchanowski z Bytomia. W momencie wygranej pracował w branży gastronomicznej od 15 lat. Ukończył technikum gastronomiczne i w programie mógł pokazać swoje doświadczenie w branży. Poza wygraną finansową o wysokości 100 tysięcy złotych dostał możliwość pracy w restauracji L'enfant Terrible szefa kuchni, Michała Brysia.
Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć galerię
Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:
Zobacz ulubione filmy i seriale w nowej jakości!
Szarlotka tatrzańska
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?