„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” powraca. Trwa casting do kolejnej edycji. Co można wygrać i kto wygrał do tej pory?

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Monika Dąbrowska wygrała drugą edycję programu.
Monika Dąbrowska wygrała drugą edycję programu. Piotr Smoliński/PolskaPress
„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” to kulinarne show, które gościło na ekranach telewizorów od 8 kwietnia 2014 roku. Program wypełniony był różnymi zadaniami, które miały uprzykrzyć adeptom sztuki kulinarnej. Wymagający program powraca na antenę Polsatu w 2022 roku. Przyjrzeliśmy się, kim byli dotychczasowi zwycięzcy „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”.

„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” - co to za program?

Popularna audycja kulinarna emitowana była od 2014 roku do 2016. Przez pięć sezonu złowrogim szefem kuchni siejącym postrach wśród amatorów i profesjonalistów sztuki kulinarnej był Wojciech Modest Amaro. Uznany restaurator, będący zdobywcą gwiazdki Michelin, odszedł z programu w 2016 roku. Wolał poświęcić czas rodzinie i rozwojowi restauracji Atelier Amaro. Wakat został zapełniony przez Michała Brysia, szefa kuchni restauracji L’enfant Terrible.

Kliknij w przycisk, aby zobaczyć galerię

Casting do programu

Aktualnie można zgłaszać się na casting do nowej edycji programu. Wszyscy, którzy nie boją się przejść ciężkich do wykonania zadań, bezwzględnych wymagań i tyranicznej atmosfery pracy mogą się już zgłaszać. Wśród pytań zamieszczonych w ankiecie należy opowiedzieć o swoich fobiach, alergiach i zainteresowaniach. Zwycięzca programu otrzyma nagrodę wysokości 100 tysięcy złotych. Jeszcze nie zdradzono, kto będzie prowadzącym nowej edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia”.

Akcesoria kuchenne pomocne w każdej kuchni!

kup najtaniej

Witek Home

Witek Home Maselnica Szklana 14Cm (112082)

24,90 zł

kup najtaniej

Dafi

Dafi SeeYoo Zestaw biały 5 szt.

157,79 zł

kup najtaniej

Gefu

Gefu Dziadek Do Orzechów Nocetto

101,16 zł

kup najtaniej

WMF

WMF Maselniczka Wagenfeld 609559990

87,00 zł

kup najtaniej

Fiskars

Fiskars Essential 1023824

17,99 zł
Materiały promocyjne partnera

„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” – zwycięzcy programu

Pierwsza edycja – Łukasz Kawaller
Pierwszym zwycięzcą programu „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” w 2014 roku był Łukasz Kawaller. Laureat pochodzi z Olsztyna. Gdy wygrał program miał 24 lata. Staż odbył w Atelier Amaro. Następnie stał się laureatem nagrody L’art de la cuisine Martell honorujących młodych adeptów sztuki kulinarnej. W 2017 roku był szefem kuchni w warszawskiej restauracji The Bell na Saskiej Kępie.

Druga edycja – Monika Dąbrowska
Monika Dąbrowska w 2014 roku wygrała 2. edycję „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia”. Pochodząca ze Szczytna w ostatnim odcinku rywalizowała z Piotrem Ogińskim. Zdobyte w programie pieniądze przeznaczyła na szkolenie swoich umiejętności. Po programie pracowała w Atelier Amaro.

Trzecia edycja – Katarzyna Domańska
Zwyciężczynią 3. edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” była Katarzyna Domańska. Pochodziła z Katowic. Gdy wygrała miała zaledwie 20 lat. Tak jak poprzednicy wraz z czekiem na 100 tysięcy złotych dostała szansę stażu u boku Wojciecha Modesta Amaro. Wygraną przeznaczyła na życiowy start w Warszawie.

Czwarta edycja – Damian Marchlewicz
Kulinarne show po raz czwarty wyłoniło zwycięzcę. Tym razem był to Damian Marchlewicz z Łodzi. W 2015 roku miał 25 lat. Zdobyte pieniądze chciał przeznaczyć na urlop dla mamy. Aktualnie gotuje w restauracji Komediowa w Łodzi.

Piąta edycja – Wojciech Bartczak
Wojciech Bartczak z Poznania był zwycięzcą 5. edycji „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” w 2016 roku. W momencie wygranej miał 24 lata. Aktualnie prowadzi warsztaty kulinarne, oferuje konsultacje kulinarne, a także usługi prywatnego gotowania.

Szósta edycja – Michał Suchanowski
Do tej pory ostatnią edycję „Hell’s Kitchen. Piekielna Kuchnia” wygrał Michał Suchanowski z Bytomia. W momencie wygranej pracował w branży gastronomicznej od 15 lat. Ukończył technikum gastronomiczne i w programie mógł pokazać swoje doświadczenie w branży. Poza wygraną finansową o wysokości 100 tysięcy złotych dostał możliwość pracy w restauracji L'enfant Terrible szefa kuchni, Michała Brysia.

Kliknij w zdjęcie, aby zobaczyć galerię

Monika Dąbrowska wygrała drugą edycję programu.

„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” powraca. Trwa casting do...

Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

Zobacz ulubione filmy i seriale w nowej jakości!

Materiały promocyjne partnera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Erytrol jest szkodliwy?

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni
Dodaj ogłoszenie