Najszybsze pączki z serka homogenizowanego na tłusty czwartek. Poznaj przepis na deser w 15 minut. Ten przysmak umili ci karnawał

Najlepsze pączki z serka. Sprawdź, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Najlepsze pączki z serka. Sprawdź, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Na karnawał warto przygotować pyszne, domowe słodkości. Proponuję błyskawiczny przepis na pączki z serka homogenizowanego. Są łatwe do zrobienia, nie wymagają wyrastania i smaży się je bez problemu. Najlepiej smakują z cukrem pudrem lub lukrem cytrynowym. Zobacz zdjęcia i wypróbuj przepis na najlepsze, ekspresowe pączki serowe.

W skrócie

Na karnawał i tłusty czwartek najczęściej przygotowuje się pączki np. z różą, z budyniem czy kremem czekoladowym. Jeśli jednak nie masz czasu na długie gotowanie to mam dla ciebie ekspresowy przepis na pyszne, delikatne małe pączusie z serka homogenizowanego. Proponuję obtoczyć je w cukrze pudrze. Równie pysznie będą smakować z lukrem cytrynowym lub oblane czekoladą.

W naszej galerii możecie zobaczy przygotowanie pączków z serka homogenizowanego krok po kroku

Pączki z serka homogenizowanego — przepis na niezawodny deser

Czas przygotowania: ok. 15 minut + smażenie pączków.
Porcja na ok. 24 małe pączki.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego,
  • 3 jajka,
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka cukru,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżka octu,
  • olej rzepakowy lub smalec do smażenia,
  • cukier puder do obtoczenia pączków.

Jak przygotować pączki z serka homogenizowanego?

Sposób przygotowania:

  1. Ubij jajka ze szczyptą soli i cukrem.
  2. Dodaj do jajek po łyżce serek homogenizowany, cały czas ucierając ciasto mikserem.
  3. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i dodaj ocet.
  4. Ciasto powinno być gęste.
  5. Posmaruj ręce olejem i uformuj małe pączki — wielkości orzecha włoskiego.
  6. Rozgrzej olej w garnuszku lub wysokiej patelni — nie musi to być duży garnek. Oleju wlej tyle, by pączki swobodnie „pływały”.
  7. Gdy olej się dobrze rozgrzeje, smaż pączki porcjami, z obu stron, na małym ogniu.
  8. Gotowe obtocz w cukrze pudrze. Gotowe!
Najlepsze pączki z serka. Sprawdź, jak je przygotować. Kliknij galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.

Najszybsze pączki z serka homogenizowanego na tłusty czwarte...

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Kulinaria

Dalszy ciąg artykułu pod wideo ↓
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Zobacz też inne przepisy ze Strony Kuchni:

Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni