W skrócie:
Najlepsza surówka z marchewki
Surówki z marchewki to samo zdrowie. A jeśli dodasz do nich jabłko, to masz na stole prawdziwą witaminową bombę. Dziś mam dla ciebie tradycyjny przepis na surówkę z marchewki i jabłka. Jest ona prosta i szybka do przygotowania, a do tego smakuje rewelacyjnie. Warto dodać do niej soczyste, kwaśne jabłko. Proponuję doprawić ją jedynie sokiem cytryny, olejem rzepakowym lub oliwą z oliwek, a także solą i pieprzem.
Zobacz w galerii, jak przygotować pyszną i chrupiącą surówkę z marchewki i jabłka do obiadu.
Przepis na surówkę z marchewki i jabłka
czas przygotowania: ok. 15 minut
porcja na: 2 osoby
poziom trudności: łatwy
Składniki:
- 3 marchewki,
- 1 jabłko,
- 3 łyżki soku z cytryny,
- 3 łyżki oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek,
- pół łyżeczki soli,
- pół łyżeczki pieprzu.
Jak zrobić surówkę z marchewki i jabłka do obiadu?
- Marchewki umyłam i obrałam.
- Starłam marchewki na tarce na dużych oczkach. Jeśli wolisz mniej chrupiącą surówkę, to zetrzyj marchewkę na małych oczkach.
- Jabłko umyłam i obrałam ze skórki.
- Starłam jabłko na tarce na dużych oczkach i dodałam do marchewki.
- Polałam całość sokiem z cytryny i wymieszałam.
- Na koniec doprawiłam surówkę olejem rzepakowym oraz solą i pieprzem. Wymieszałam.
Soczysta surówka z marchewki i jabłka. Niezawodny przepis ba...
Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!
Kulinaria
