Smakowita sałatka z rzodkiewki i jajka. Lekka, zdrowa i szybka do zrobienia. Wyborny przepis na śniadanie lub przystawkę

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem.
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem. Katarzyna Puczyńska
Mam dla ciebie przepis na rewelacyjną sałatkę z rzodkiewki i jajka. Możesz podać ją na wiosenne śniadanie lub przekąskę. Sałatka jest pyszna, lekka i chrupiąca. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Przekonaj się, jak świetnie smakuje i wypróbuj niezawodny przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka.

W skrócie:

Mam dla ciebie przepis na wyśmienitą sałatkę z rzodkiewki i jajka. Nie wymaga ona mozolnego krojenia wielu składników. Wszystko zrobisz w kwadrans. Potrzebujesz jedynie ugotowanych i wystudzonych jajek. Ważne, by sparzyć pora przed dodaniem do sałatki. Dzięki temu będzie bardziej miękki i mniej ostry. To proste, zdrowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam.

Przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka

Czas przygotowania: ok. 15 minut.
Liczba porcji: dla 4 osób.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 2 pęczki rzodkiewek,
  • 1 por,
  • szczypiorek,
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku.

Jak zrobić sałatkę z rzodkiewki i jajka?

  1. Ugotowane i wystudzone jajka obierz i drobno posiekaj. Przełóż do miseczki.
  2. Rzodkiewkę umyj, odetnij końce i pokrój w plastry lub kostkę.
  3. Pora umyj, odetnij koniec i zielone liście, zdejmij także pierwsze, grubsze warstwy.
  4. Pokrój pora na plasterki i przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą i odstaw na 5 minut.
  5. Odcedź pora i dodaj do sałatki. Dopraw całość szczypiorkiem, majonezem lub jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj.
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem.

Smakowita sałatka z rzodkiewki i jajka. Lekka, zdrowa i szyb...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
Obserwuj StronaKuchni.pl!

Odmierzaj składniki precyzyjnie

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Herbata z płatków dzikiej róży

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.