Smakowita sałatka z rzodkiewki i jajka. Lekka, zdrowa i szybka do zrobienia. Wyborny przepis na śniadanie lub przystawkę

Anna Daniluk
Anna Daniluk
Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem.
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem. Katarzyna Puczyńska
Mam dla ciebie przepis na rewelacyjną sałatkę z rzodkiewki i jajka. Możesz podać ją na wiosenne śniadanie lub przekąskę. Sałatka jest pyszna, lekka i chrupiąca. Jej przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Przekonaj się, jak świetnie smakuje i wypróbuj niezawodny przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka.

W skrócie:

Mam dla ciebie przepis na wyśmienitą sałatkę z rzodkiewki i jajka. Nie wymaga ona mozolnego krojenia wielu składników. Wszystko zrobisz w kwadrans. Potrzebujesz jedynie ugotowanych i wystudzonych jajek. Ważne, by sparzyć pora przed dodaniem do sałatki. Dzięki temu będzie bardziej miękki i mniej ostry. To proste, zdrowe i bardzo smaczne. Gorąco polecam.

Przepis na sałatkę z rzodkiewki i jajka

Czas przygotowania: ok. 15 minut.
Liczba porcji: dla 4 osób.
Poziom trudności: łatwy.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo,
  • 2 pęczki rzodkiewek,
  • 1 por,
  • szczypiorek,
  • 2 łyżki majonezu lub jogurtu naturalnego,
  • sól i pieprz do smaku.

Jak zrobić sałatkę z rzodkiewki i jajka?

  1. Ugotowane i wystudzone jajka obierz i drobno posiekaj. Przełóż do miseczki.
  2. Rzodkiewkę umyj, odetnij końce i pokrój w plastry lub kostkę.
  3. Pora umyj, odetnij koniec i zielone liście, zdejmij także pierwsze, grubsze warstwy.
  4. Pokrój pora na plasterki i przełóż do garnka, zalej wrzącą wodą i odstaw na 5 minut.
  5. Odcedź pora i dodaj do sałatki. Dopraw całość szczypiorkiem, majonezem lub jogurtem, solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj.
Przepis na sałatkę z rzodkiewki jest niemal błyskawiczny do wykonania. To doskonała przekąska na każdą okazję. Możesz ją jeść samą lub z pieczywem.

Smakowita sałatka z rzodkiewki i jajka. Lekka, zdrowa i szyb...

Zobacz także inne nasze przepisy ze Strony Kuchni:

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
Obserwuj StronaKuchni.pl!

Odmierzaj składniki precyzyjnie

Materiały promocyjne partnera
emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni