W skrócie:
Sałatka jajeczna jest pyszna i bardzo prosta do przygotowania. Nie musisz kroić i siekać wielu składników. Całość tworzą jajka, odrobina rzodkiewki i pyszny sos ze szczypiorkiem i koperkiem. To doskonała sałatka na Wielkanoc, a także inne specjalne okazje. Jest delikatna w smaku i bardzo uniwersalna. Możesz ją nieco zaostrzyć i urozmaicić dodając np. kilka drobno pokrojonych ogórków kiszonych lub marynowanych pieczarek.
Zobacz w galerii jak w 15 minut możesz przygotować sałatkę jajeczną.
Przepis na sałatkę jajeczną
Jak zrobić sałatkę jajeczną?
Sposób przygotowania:
- Ugotowane i obrane ze skorupek jajka pokrój w kostkę i przełóż do salaterki.
- Szczypiorek i koperek umyj, osusz i posiekaj.
- Rzodkiewkę umyj i pokrój w drobną kostkę.
- Połącz wszystkie składniki i dopraw majonezem, musztardą, solą i pieprzem.
- Na koniec dokładnie wymieszaj sałatkę jajeczną.
Obłędnie pyszna sałatka jajeczna. Poznaj przepis na ekspreso...
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Zobacz także inne przepisy ze Strony Kuchni:
Kulinaria

Wideo