W skrócie:
Na śniadanie, deser lub lekką przekąskę polecam wyśmienite placki z brzoskwiniami. Robię je z białym serem, dzięki czemu są delikatne, a jednocześnie sycące. Po prostu przepyszne. Te placuszki przyrządza się w mig. Wystarczy wymieszać kilka składników, a potem je usmażyć. Dodatek brzoskwiń sprawia, że placuszki są cudownie słodkie i bardzo owocowe. Idealne na lato.
Placki z brzoskwiniami – przepis na placuszki z twarogiem
Czas przygotowania: 30 minut
Porcja: ok. 15 placków
Poziom trudności: łatwe
Składniki:
4 brzoskwinie,
250 g twarogu półtłustego,
3 jajka,
5 łyżek mąki pszennej,
opakowanie cukru wanilinowego,
2 łyżki drobnego cukru,
olej do smażenia,
cukier puder do posypania.
Jak zrobić szybkie placki z brzoskwiniami?
Twaróg włożyłam do miski, rozgniotłam widelcem, dodałam żółtka i cukier wanilinowy.
Dodałam mąkę i wymieszałam.
Umyłam i pokroiłam brzoskwinie, dodałam do masy na placki i wymieszałam.
Na patelni rozgrzałam olej. Łyżką nakładałam placuszki i smażyłam na złoto z obu stron.
Gotowe placki z brzoskwiniami posypałam cukrem pudrem.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Kulinaria
