Pulchne i mięciutkie placki z brzoskwiniami. Pomysł na pożywne śniadanie lub pyszny deser. Prosty przepis na placki z twarogu i owoców

Karolina Głogowska
Placki z brzoskwiniami to doskonała przekąska na deser lub śniadanie
Placki z brzoskwiniami to doskonała przekąska na deser lub śniadanie 123rf/alain/zdjęcie ilustracyjne
Placki z brzoskwiniami, na twarogu, posypane cukrem pudrem, to doskonała przekąska na lato. Możesz przygotować je na śniadanie albo pyszny deser. Są pulchne, delikatne i cudownie smakują brzoskwiniami. Tymi placuszkami będzie się zajadać cała rodzina.

W skrócie:

Na śniadanie, deser lub lekką przekąskę polecam wyśmienite placki z brzoskwiniami. Robię je z białym serem, dzięki czemu są delikatne, a jednocześnie sycące. Po prostu przepyszne. Te placuszki przyrządza się w mig. Wystarczy wymieszać kilka składników, a potem je usmażyć. Dodatek brzoskwiń sprawia, że placuszki są cudownie słodkie i bardzo owocowe. Idealne na lato.

Placki z brzoskwiniami – przepis na placuszki z twarogiem

Czas przygotowania: 30 minut

Porcja: ok. 15 placków

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 4 brzoskwinie,

  • 250 g twarogu półtłustego,

  • 3 jajka,

  • 5 łyżek mąki pszennej,

  • opakowanie cukru wanilinowego,

  • 2 łyżki drobnego cukru,

  • olej do smażenia,

  • cukier puder do posypania.

Jak zrobić szybkie placki z brzoskwiniami?

  1. Twaróg włożyłam do miski, rozgniotłam widelcem, dodałam żółtka i cukier wanilinowy.

  2. Dodałam mąkę i wymieszałam.

  3. Umyłam i pokroiłam brzoskwinie, dodałam do masy na placki i wymieszałam.

  4. Na patelni rozgrzałam olej. Łyżką nakładałam placuszki i smażyłam na złoto z obu stron.

  5. Gotowe placki z brzoskwiniami posypałam cukrem pudrem.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

Kulinaria

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni