Ranking lodówek No Frost
Technologia No Frost eliminuje problem szronu i lodu w lodówce, utrzymując jej wnętrze suche. System ten kontroluje poziom wilgotności, co pomaga dłużej...
W święta marnujemy jedzenie na potęgę. Zobacz, co najczęściej ląduje w koszu
Po raz trzeci platforma Too Good To Go opublikowała badanie przedstawiające skalę marnowania żywności w okresie Bożego Narodzenia. Zbierano informację na temat...
Świąteczne dania rybne. Sprawdź w quizie, ile o nich wiesz
Święta Bożego Narodzenia to czas, kiedy ryby królują na polskich stołach – od karpia w galarecie, przez śledzie, aż po rybę po grecku. Jak dobrze znasz te...
Ile kosztują święta na wynos? Sprawdź, ile zapłacisz za uszka, barszcz i piernik
W mniejszych i większych miastach nie brakuje ofert świątecznego garmażu oraz wypieków. Barszcz wigilijny, pierogi, uszka, piernik i makowiec to produkty, które...
Co zajadaliśmy w 2024 roku? Dubajska czekolada, kiszone mango i mocktaile
Hasła dotyczące jedzenia i gotowania według Google Trends 2024 roku to nie tylko odzwierciedlenie tego, na co mieliśmy zachciankę. W tych dziesięciu hasłach...
Pierogi z rybą, a może z sufletem ziemniaczanym? Ten szef kuchni bawi się tradycją
Szef kuchni Andrea Camastra wielokrotnie dowiódł, że chce i potrafi bawić się tradycyjną polską kuchnią z wpływami włoskimi i azjatyckimi. Tym razem dwukrotny...
Jak zrobić idealną kawę po turecku? Unikalny smak i proces parzenia
Wspólne picie aromatycznej kawy to szczególny moment, który zbliża ludzi i sprzyja szczerym rozmowom. Jak głosi tureckie przysłowie: „Filiżanka kawy wypita...
ROZMOWA
Co zrobić, aby ciasto drożdżowe zawsze wychodziło? Ekspertka zdradza swoje sposoby
Ciasto drożdżowe może sprawiać małe problemy. Zapytałam Marzenę Szkodzińską, autorkę bloga Kulinarna Maniusia i książki „Drożdżowe Love” opublikowanej przez...
O TYM SIĘ MÓWIPolska gastronomia doceniona na świecie. Aż 8 restauracji na prestiżowej "La Liste"
„La Liste” to ranking restauracji powstający na bazie setek publikacji w tradycyjnych przewodnikach, recenzjach online oraz indywidualnych doświadczeń. Celem...
ROZMOWAJak zrobić tofu? Ekspertki odczarowują kontrowersyjny produkt znany od 2 tysięcy lat
Karolina Paciorek i Maja Jaworowska to duet znany użytkownikom mediów społecznościowych pod nazwą „Roślinna Baza”. Od 2020 roku przybliżają wegańskie przepisy w...
O TYM SIĘ MÓWIMłodziutka zwyciężczyni 13. edycji Masterchefa. Jej talent zachwyca Magdę Gessler
Julia Cichocka została zwyciężczynią 13. edycji polskiego „MasterChefa”. Oprócz statuetki i tytułu otrzymała nagrodę w wysokości 200 tys. zł, dodatkowe 50 tys....
Apetyt na eksperymenty? Trendy na pewno Cię zaskoczą podczas RestaurantWeek®!
„Mięso” z drukarki 3D, lody z mizerii, mus z karmelizowanej kiszonej kapusty, a może krokiety z marchewki z wanilią? Choć niektóre połączenia wydają się...
Uznany szef kuchni zdradza sposób na gęsinę. Jeden dodatek może zaskoczyć
Andrea Camastra to utytułowany szef kuchni uhonorowany aż siedem razy gwiazdką Michelin za kreatywne gotowanie w restauracji Senses i w restauracji Nuta w...
Ekspert radzi, co zrobić z kaszy. Skuś się na jagielnik, kaszaki, pasztety i zawijoki
Paweł Ochaman to autor książek kulinarnych i bloga Weganon poświęconego kuchni roślinnej. To także ekspert kampanii „Lubię kaszę” mającej zachęcić do jedzenia...
Zaczynała od Miss Polonii, dziś prowadzi restaurację. Tak zmieniała się Ewa Wachowicz
Ewa Wachowicz to osobowość medialna, która znana jest Polkom i Polakom od niemal 30 lat. Zawsze uśmiechnięta prowadząca program kulinarny jest powszechnie...
Ruszył festiwal najlepszego jedzenia. Poznaj ofertę Restaurant Week 2024 na jesień
Jesienna odsłona festiwalu Restaurant Week 2024 już trwa. Tym razem hasłem przewodnim ucztowania jest zdanie „Bądź foodie!”. W tej odsłonie goście będą mogli...
O TYM SIĘ MÓWITrwa festiwal śniadań BreakfastWeek. Zobacz, jak i gdzie zjeść posiłek na mieście
Kolejna edycja BreakfastWeek 2024 rozpoczęła się 8 października i potrwa do 17 listopada. Jeśli chcesz zjeść niecodzienne propozycje menu, przełamać poranną...
Gdzie pójść na grzyby? Zobacz mapę grzybów w Polsce online
Główny sezon na grzyby przypada na koniec sierpnia, wrzesień i październik. Jeśli zastanawiasz się, gdzie można je znaleźć, przydatna może być mapa grzybów...
Na tropie najlepszego baristy w Polsce
Jesteśmy już za półmetkiem ogólnopolskich zawodów BEST Barista Challenge. 26 września 2024 r., w toruńskiej kawiarni Projekt NANO odbył się 4. etap eliminacji...
TYLKO U NASPrzetestowałam hitową obieraczkę do warzyw z Temu. Czy warto ją kupić?
Popularna obieraczka do warzyw z Temu stała się prawdziwym hitem. Wiele osób docenia ją za możliwość łatwego zrobienia spaghetti z cukinii, szybkiego obrania...
O TYM SIĘ MÓWIJedzenie do ewakuacji. Poznaj 5 produktów, które warto mieć ze sobą w razie kryzysu
W sytuacjach kryzysowych warto nie ulegać panice i wcześniej przygotować sobie plan ewakuacji oraz zgromadzić żywność i najważniejsze przedmioty. Jedną z...
Te wyniki mogą zaskoczyć. Takiej pizzy poszukują Polacy!
Polacy zajadają się pizzą. W ostatnich latach rozsmakowaliśmy się w placku serwowanym po neapolitańsku. Jednak możesz być zaskoczony, patrząc na to, jaką frazę...