W skrócie:
Julia Cichocka - młodziutka zwyciężczyni 13 edycji MasterChefa
24-letnia Julia jest absolwentką Liceum Filmowego w Warszawie, a obecnie studiuje sztuki piękne. Od dziecka podróżuje z rodziną po całym świecie, co wpłynęło na jej zainteresowanie kulturą kulinarną różnych krajów. Szczególnie upodobała sobie kuchnię azjatycką, choć jej popisowe dania to comber jagnięcy i confit z kaczych nóżek. W przyszłości chciałaby połączyć sztukę i jedzenie w jednej przestrzeni. Być może uda się to w nie tak dalekiej przyszłości, bo pieniądze z wygranej planuje przeznaczyć na otwarcie własnej restauracji.
Julia Cichocka przed szansą życia
Julia Cichocka była zaskoczona wygraną w MasterChefie. „Jak to się wszystko wydarzyło?” – nie dowierzała zwyciężczyni po emocjonującym finale i ogłoszeniu wyników. Po programie w mediach społecznościowych Cichockiej posypały się gratulacje, a jedną z pierwszych osób, która je złożyła, była sama Magda Gessler:
Brawo!!! Gratulacje, talent wooow – napisała restauratorka.
Pani Magdo, tak dziękuję!! To przygoda i szansa życia – odpowiedziała Cichocka.
Julia Cichocka niemal tuż po zwycięstwie odwiedziła studio Dzień Dobry TVN. Przygotowała cztery popisowe dania:
krem z dyni z krewetkami,
risotto grzybowe z truflą,
śliwki z crumble z masłem miso,
pieczonego halibuta.
Być może m.in. przepisy na te dania pojawią się w książce zwyciężczyni 13. „MasterChefa”.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Kulinaria
