Ciasta bez pieczenia na Wielkanoc. Sprawdź łatwe przepisy na idealny deser świąteczny

Redakcja Strony Kuchni
Zastanawiasz się, jaki deser podać na Wielkanoc? Przychodzimy z pomocą i przedstawiamy przepisy na pyszne ciasta bez pieczenia, które szybko i łatwo przygotujesz w swojej kuchni. Jest to świetny pomysł na słodki podwieczorek, który można podać gościom z okazji świąt wielkanocnych. Z pewnością wszyscy będą zachwyceni takim pysznym deserem. Zobacz, która inspiracja najbardziej ci się spodoba.
Zastanawiasz się, jaki deser podać na Wielkanoc? Przychodzimy z pomocą i przedstawiamy przepisy na pyszne ciasta bez pieczenia, które szybko i łatwo przygotujesz w swojej kuchni. Jest to świetny pomysł na słodki podwieczorek, który można podać gościom z okazji świąt wielkanocnych. Z pewnością wszyscy będą zachwyceni takim pysznym deserem. Zobacz, która inspiracja najbardziej ci się spodoba. CC0
Zastanawiasz się, jaki deser podać na Wielkanoc? Przychodzimy z pomocą i przedstawiamy przepisy na pyszne ciasta bez pieczenia, które szybko i łatwo przygotujesz w swojej kuchni. Jest to świetny pomysł na słodki podwieczorek, który można podać gościom z okazji świąt wielkanocnych. Z pewnością wszyscy będą zachwyceni takim pysznym deserem. Zobacz, która inspiracja najbardziej ci się spodoba.

Ciasta bez pieczenia idealne na Wielkanoc

Ciasta bez pieczenia do świetny pomysł na deser z okazji Wielkanocy. Tego typu ciasta najczęściej są łatwe w przygotowaniu i nie zajmuje to zbyt wiele czasu. Efekt końcowy może pozytywnie zaskoczyć gości, którzy będą zachwyceni takim słodkim świątecznym podwieczorkiem. Ciasto bez pieczenia to dobra alternatywa dla tradycyjnych wypieków, które czasami pochłaniają więcej pracy. Sprawdź, który przepis warto wykorzystać.

Ciasta bez pieczenia to między innymi:

Zrób zakupy bez wychodzenia z domu

Materiały promocyjne partnera

Przepis na ciasto bez pieczenia

Sernik na zimno z owocami

Składniki:

  • 150 gramów okrągłych biszkoptów,
  • 350 gramów śmietanki 30%
  • 1 kilogram sera twarogowego z wiaderka,
  • 3 łyżki cukru pudru,
  • 5 łyżeczek żelatyny spożywczej,
  • 500 gramów owoców (na przykład truskawki, maliny, jagody, borówki),
  • 2 opakowania galaretki owocowej.

Przygotowanie:
Galaretkę owocową przygotować według instrukcji na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia.

Na dnie tortownicy wyłożyć papier do pieczenia. Następnie biszkopty ułożyć na dnie formy, żeby wypełniły całą przestrzeń.

Śmietanę 30% ubić na sztywno i odstawić do lodówki. Do miski wrzucić ser twarogowy, cukier puder i wymieszać składniki. Żelatynę rozpuścić w 6 łyżkach wody, ale nie zagotowywać jej. Do rozpuszczonej żelatyny dodać 2 łyżki masy serowej i dynamicznie wymieszać do połączenia się składników. Następnie dodać pozostałą część masy serowej oraz ubitą śmietanę 30%. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Truskawki pokroić w grubsze plastry. Połowę masy serowej umieścić w tortownicy na biszkoptach. Następnie ułożyć na niej połówki truskawek i dodać resztę masy. Formę wstawić do lodówki na 1,5 godziny.

Kiedy masa serowa stężeje w lodówce, ułożyć na niej resztę plastrów truskawek. Następnie wlać do formy przygotowaną galaretkę.

Sernik na zimno najlepiej zostawić w lodówce na całą noc, aby odpowiednio stężał.

Przydatne w kuchni

Materiały promocyjne partnera
Okazje

Szukasz sposobu na tańsze zakupy? Sprawdź dostępne kody rabatowe i promocje w popularnych sklepach i sieciówkach.

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni