Boskie brownie z malinami. Wilgotne w środku i chrupiące z wierzchu. Przepis na najprostsze i najlepsze ciasto czekoladowe z malinami

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Brownie jest wilgotne i miękkie w środku, a chrupiące na zewnątrz
Brownie jest wilgotne i miękkie w środku, a chrupiące na zewnątrz 123rf/natkinzu/zdjęcie ilustracyjne
Mocno czekoladowe, cudownie wilgotne ciasto, mięciutkie w środku i chrupiące na zewnątrz. Boskie brownie z malinami smakuje obłędnie i robi się je 20 minut. To jedno z najprostszych, a jednocześnie najsmaczniejszych ciast, jakie można sobie wyobrazić. Zwłaszcza jeśli jesteś wielbicielem czekolady i malin.

W skrócie:

Gdybym do końca życia miała piec i jeść tylko jedno ciasto, wybrałabym brownie z malinami. Nie tylko dlatego, że jest banalnie proste do zrobienia. Brownie z malinami smakuje po prostu bajecznie. Jest idealnie czekoladowe, nie za słodkie i cudownie wilgotne. Ma lekko chrupiącą skorupkę, a w środku jest mięciutkie. Do tego maliny, które doskonale komponują się z czekoladą. Czego chcieć więcej? Zrobienie ciasta zajmuje 20 minut, a w trakcie jego pieczenia w całym domu bosko pachnie czekoladą. Nie czekaj, koniecznie zrób bajeczne brownie z malinami i przekonaj się, jak wspaniale smakuje.

Brownie z malinami – najlepszy przepis

Czas przygotowania: 20 minut + pieczenie

Porcja: średnia blacha

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 200 g malin świeżych lub mrożonych,

  • 100 g mąki pszennej,

  • kostka masła,

  • 3 jajka,

  • pół szklanki cukru,

  • 100 g gorzkiej lub deserowej czekolady,

  • 2 łyżki kakao

  • 100 ml wody,

  • opakowanie cukru wanilinowego.

Jak zrobić najlepsze brownie z malinami?

  1. W rondelku podgrzałam wodę, dodałam cukier zwykły i wanilinowy.

  2. Gdy woda się zagotowała, wyłączyłam ogień i dodałam połamaną czekoladę oraz masło. Mieszałam, aż się rozpuściła.

  3. Następnie dodałam kakao i wymieszałam wszystko na jednolitą masę. Zostawiłam do lekkiego przestudzenia.

  4. W osobnej misce roztrzepałam jajka. Powoli wlałam do nich masę czekoladową.

  5. Dodawałam po łyżce mąki i mieszałam.

  6. Wyłożyłam formę papierem do pieczenia, wlałam ciasto.

  7. Na cieście rozłożyłam równomiernie maliny.

  8. Piekłam 30 minut w temperaturze 180 stopni.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni