Błyskawiczne pączki z serka homogenizowanego. Przepis na serowe pączki, które zrobisz w 15 minut. Przysmak na karnawał i tłusty czwartek

Katarzyna Puczyńska
Katarzyna Puczyńska
Najlepsze pączki z serka. Sprawdź, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem.
Najlepsze pączki z serka. Sprawdź, jak je przygotować. Kliknij w galerię i przesuwaj zdjęcia strzałkami lub gestem. Katarzyna Puczyńska
Na karnawał warto przygotować pyszne, domowe słodkości. Proponuję błyskawiczny przepis na pączki z serka homogenizowanego. Są łatwe do zrobienia, nie wymagają wyrastania i smaży się je bez problemu. Najlepiej smakują z cukrem pudrem lub lukrem cytrynowym. Zobacz zdjęcia i wypróbuj przepis na najlepsze, ekspresowe pączki serowe.

W skrócie

Na karnawał i tłusty czwartek najczęściej przygotowuje się pączki np. z różą, z budyniem czy kremem czekoladowym. Jeśli jednak nie masz czasu na długie gotowanie to mam dla ciebie ekspresowy przepis na pyszne, delikatne małe pączusie z serka homogenizowanego. Proponuję obtoczyć je w cukrze pudrze. Równie pysznie będą smakować z lukrem cytrynowym lub oblane czekoladą.

Przepis na pączki z serka homogenizowanego

czas przygotowania: ok. 15 minut + smażenie pączków
porcja na ok. 24 małe pączki
poziom trudności: łatwy

Składniki:

  • 400 g serka homogenizowanego waniliowego,
  • 3 jajka,
  • 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1 łyżka cukru,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżka octu,
  • olej rzepakowy lub smalec do smażenia,
  • cukier puder do obtoczenia pączków.

Jak przygotować pączki z serka homogenizowanego?

  1. Ubij jajka ze szczyptą soli i cukrem.
  2. Dodaj do jajek po łyżce serek homogenizowany cały czas ucierając ciasto mikserem.
  3. Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i dodaj ocet.
  4. Ciasto powinno być gęste.
  5. Posmaruj ręce olejem i uformuj małe pączki - wielkości orzecha włoskiego.
  6. Rozgrzej olej w garnuszku lub wysokiej patelni - nie musi to być duży garnek. Oleju wlej tyle, by pączki swobodnie "pływały".
  7. Gdy olej się dobrze rozgrzeje, smaż pączki porcjami, z obu stron, na małym ogniu.
  8. Gotowe obtocz w cukrze pudrze. Gotowe!

Zobacz też inne przepisy ze Strony Kuchni:

Aby gotowanie było jeszcze prostsze

Materiały promocyjne partnera

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Strefa Biznesu - Sytuacja na rynku gastronomicznym

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni
Dodaj ogłoszenie