Karolina Głogowska
WydawcaTelemagazyn
633 materiały
Jestem dziennikarką i pisarką. Pracuję w mediach od 2010 roku jako redaktor i wydawca serwisów internetowych. Specjalizuję się w tematach lifestylowych, filmowych, a także kulinarnych. Od 2018 roku piszę i wydaję powieści. Dotychczas ukazało się: "Dwanaście życzeń", "Inna kobieta", "Zanim cię zapomnę", "Mój ukochany wróg", "Sprawa Sary", "Wzorzec", "Ostatni diament" i "Szeptanka". Ukończyłam Szkołę Filmową Wajdy, prowadzę także kursy i warsztaty pisarskie.
Wygląda bombowo i tak smakuje. Włoskie bombardino z likieru jajecznego
Bombardino to klasyczny włoski koktajl, którym w sezonie narciarskim raczą się na stokach miłośnicy białego szaleństwa. Na szczęście nie trzeba jechać w Alpy,...
Chłopska patelnia jak z bieszczadzkiej karczmy. Sycący obiad z kilku składników
Chłopska patelnia to tylko kilka dobrze skomponowanych składników, które razem dają powalający efekt. Sekret tego dania tkwi w jego prostocie oraz sposobie...
Nie tylko grzane wino i oscypki. Oto największe przysmaki ze świątecznych jarmarków
W ostatni weekend listopada w największych polskich miastach otwarto jarmarki bożonarodzeniowe. Jak co roku przyciągają one nie tylko mieszkańców, ale również...
Biały grzaniec. Lżejsza wersja tradycyjnego zimowego napoju, który każdy polubi
Grzaniec z białego wina ma lekki, wręcz orzeźwiający smak i cytrusowy aromat. Przygotowuje się go tak samo łatwo i szybko jak tradycyjne grzane wino, efekt jest...
Deser Igi Świątek. Jest powód, dla którego tenisistka podaje go swoim znajomym
Słodki, kremowy deser z mascarpone można przygotować w kilka minut. To świetna propozycja, gdy spodziewamy się gości, ale nie chcemy zbytnio natrudzić się w...
Puree z zielonego groszku na 3 sposoby. Zaskakująco smaczny dodatek do obiadu
Puree z zielonego groszku można łączyć z różnymi składnikami, podawać na ciepło i na zimno. Sprawdzi się jako dodatek do pieczonego mięsa i ryb, doskonale...
Rumiane, pachnące prażonymi orzechami. Ciasto pekanowe jest idealne na jesień
Pecan pie lub inaczej ciasto pekanowe to pyszna tarta, której podstawę stanowią prażone orzechy pekan. Łączy się je ze słodkim syropem i brązowym cukrem. Jej...
Kremowe i sycące bataty z piekarnika to jesienny comfort food
Idealnie upieczone bataty są niemal kremowe w środku. Doskonale smakują posypane gruboziarnistą solą i skropione oliwą, ale można także nadziewać je różnymi...
Najlepsza na przeziębienie i grypę. Zupa mocy postawi cię na nogi
Cały sekret zupy mocy tkwi w długo gotowanym bulionie, a właściwie jego niezwykle wartościowej esencji. Ważne są składniki, kolejność ich dodawania oraz czas...
Pizza z chleba. Tani i szybki sposób na kolację z tego, co masz w lodówce
Jeśli zostało ci kilka kromek suchego chleba, nie wyrzucaj ich! Koniecznie wypróbuj nasz przepis na pizzę z chleba. Będziesz zaskoczona, jak sycąca, a nawet...