Karolina Głogowska
WydawcaTelemagazyn
633 materiały
Jestem dziennikarką i pisarką. Pracuję w mediach od 2010 roku jako redaktor i wydawca serwisów internetowych. Specjalizuję się w tematach lifestylowych, filmowych, a także kulinarnych. Od 2018 roku piszę i wydaję powieści. Dotychczas ukazało się: "Dwanaście życzeń", "Inna kobieta", "Zanim cię zapomnę", "Mój ukochany wróg", "Sprawa Sary", "Wzorzec", "Ostatni diament" i "Szeptanka". Ukończyłam Szkołę Filmową Wajdy, prowadzę także kursy i warsztaty pisarskie.
Co zamiast ryby po grecku? Sprawdź przepisy na rybę po cygańsku albo hawajsku
W wielu polskich domach na wigilijnym stole nie może zabraknąć ryby po grecku. To efektowne i bardzo smaczne danie, które dość łatwo przyrządzić i trudno...
Grudniowa pomidorowa. Zimowa wersja popularnej zupy wystarczy za cały obiad
Pomidorową, czy to z ryżem, czy z makaronem, znają wszyscy. Nawet jeśli kochamy tę zupę, to dobrze wiemy, że raczej nie można się nią najeść. To dobry pomysł na...
Czy można mrozić krokiety? Tak, ale trzeba wiedzieć, jak to zrobić
Krokiety to jedna z ulubionych potraw Polaków. Świetnie pasują do wigilijnego barszczu, ale można je także podać jako osobne danie. Wiele osób zastanawia się,...
Polski przysmak uznany za najgorszy mięsny produkt świata! Niektórzy będą oburzeni
Polski salceson to najgorszy produkt mięsny na świecie. Tak przynajmniej wynika z nowego rankingu opublikowanego przez Taste Atlas, internetowy przewodnik...
Świąteczna sangria z zimowymi owocami. Zachwyca kolorem, aromatem owoców i przypraw
Wino, lód i pomarańcze to baza popularnego w Hiszpanii napoju alkoholowego, jakim jest sangria. Efekt jest tak orzeźwiający i aromatycznie owocowy, że aż żal...
Wilgotny makowiec z jabłkami. Z tego przepisu zawsze wychodzi pyszny
Pieczenie makowca nie musi wiązać się z wielogodzinnym namaczaniem i ucieraniem maku. To ciasto, choć wygląda niezwykle efektownie, jest banalne w wykonaniu....
Choinka, którą je się oczami. Puszyste, maślane bułeczki zrobisz raz dwa
Drożdżowe bułeczki z tego przepisu robi się bardzo szybko. Są maślane, puszyste i mięciutkie, idealne do maczania w roztopionym, kremowym serze camembert. Żeby...
Obiad, który zachwyci rodzinę. Łosoś w cieście francuskim jest łatwy do zrobienia
Rybna wersja popularnego dania z kuchni brytyjskiej. Łosoś w cieście francuskim, podany z sosem musztardowo-koperkowym, wygląda bardzo wykwintnie, ale jest dość...
Bez siarki i szkodliwych dodatków. Domowy przepis na wigilijny klasyk
Kompot z suszu to obowiązkowy napój na wielu wigilijnych stołach. W sklepach możemy kupić gotowe mieszanki z suszem, warto jednak czytać etykiety ze składem,...
Lekkie jak chmurka ciastka na święta. Bezglutenowy rarytas!
Słodkości z migdałów to specjalność portugalskiej kuchni. Te ciasteczka robi się błyskawicznie. Są lekkie jak płatki śniegu, słodkie, chrupiące, pachną wanilią...