#BornToBeFoodie – świętuj 10 lat przy stole! Ruszyły rezerwacje na wiosenną edycję Visa RestaurantWeekⓇ!

Materiał informacyjny Restaurant Club

Wystartowały rezerwacje na jedno największych i najpopularniejszych wydarzeń towarzysko-kulinarnych w Polsce Visa RestaurantWeekⓇ! Nadchodząca wiosenna edycja Festiwalu odbędzie się pod hasłem #BornToBeFoodie i potrwa od 4 marca do 17 kwietnia. Na Gości spragnionych odkrywania nowych smaków w topowych restauracjach czeka autorskie, trzydaniowe menu z prezentem od partnera. To wyjątkowa okazja, by cieszyć się najlepszymi daniami w cenach nawet 50% niższych niż w regularnym menu! Kulinarne odkrycia można rezerwować na https://RestaurantWeek.pl/. Świętuj 10-lecie Visa RestaurantWeekⓇ i przekonaj się, że smakowanie życia zaczyna się na talerzu!

Bycie Foodie to nie wybór…

to powołanie! Jeśli czujesz, że restauracje to Twoje środowisko naturalne, a spotkania w spotkania przy stole zyskują na wartości, to Visa RestaurantWeekⓇ jest dla Ciebie! Born to Be Foodie to święto kultury kulinarnej, które od 10 lat inspiruje miliony1 Gości do odkrywania różnorodności kulinarnej. - Minione dekady to czas niezwykłych spotkań przy stole oraz odkrywania nowych smaków, które na stałe wpisały się w serca kulinarnych odkrywców. To właśnie dzięki Foodies przez ostatnie 10 lat Festiwal stał się jednym z najważniejszych kulinarnych wydarzeń na świecie. – podkreśla Paulina Piwko, organizator wydarzenia. I dodaje: EdycjaBorn to Be Foodie to więcej niż wydarzenie – to celebracja wszystkiego, co związane z jedzeniem. Spotkania przy stole to niepowtarzalna okazja, by spróbować czegoś nowego – i właśnie po to jesteśmy! Dlatego wiosną wspólnie odkrywajmy, dzielmy się i świętujmy 10-lecie Festiwalu. Niech ponownie zachwycą nas nowe restauracje i smaki, a skala kulinarnych odkryć stanie się rekordowa! Przed nami kolejne dekady smakowitych wydarzeń, które dostarczą jeszcze więcej radości i niezwykłych doznań. Zapraszamy wszystkich Gości: wyruszcie z nami w tę kulinarną przygodę!

Dzięki współpracy z Visa, jednym ze światowych liderów płatności cyfrowych, Goście Festiwalu będą mogli skorzystać z wyjątkowego rabatu do -40 zł na rezerwację za pośrednictwem programu Visa Benefit2. Visa wesprze także Festiwal w dotarciu do nowych Gości i w przedstawianiu publiczności szerzej polskiej autorskiej sceny restauracyjnej.

„Jesteśmy bardzo zadowoleni, że kolejny rok możemy brać udział w Visa RestaurantWeekⓇ. Cieszę się, że możemy w ten sposób zachęcić do odwiedzania restauracji – często małych i średnich firm, które są ważne dla naszej gospodarki, a także pokazywać im możliwości, jakie niosą płatności cyfrowe, a szerzej – cyfryzacja całego biznesu. To niezwykle ważne, gdyż - jak pokazują nasze dane - nadal wiele małych i średnich firm, nie tylko w Polsce, nie korzysta z możliwości, jakie niesie cyfryzacja. W skali Europy jedna firma na trzy. Gdyby zaczęły korzystać z narzędzi cyfrowych ich łączne przychody mógłby wzrosnąć nawet o ponad 200 mld euro rocznie3 a w przypadku Polski, o nawet 25,7 mld zł rocznie. To niezwykła szansa, szczególnie że cyfryzacja często może zaczynać się właśnie od płatności cyfrowych” mówi Dorota Marciniak, dyrektorka zespołu rozwoju akceptacji Visa w Polsce.

Gdzie się wybrać?

W Festiwalu weźmie udział ponad 400 najlepszych restauracji z 13 największych aglomeracji w całej Polsce. Różnorodność kulinarną będzie można odkrywać w Warszawie, Łodzi, Lublinie, Rzeszowie, Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Szczecinie, Białymstoku, Bydgoszczy, na Śląsku, Warmii i Mazurach oraz we Wrocławiu. Wśród festiwalowych restauracji znajdziemy m.in. białostockie Trzy Po Trzy w Kamienicy, Kurra i Regiment; bydgoskie 52 City Dinner, Gdańska 14, Lulu Bistro; krakowskie Novum Ristorante, Qrudo Food&Wine, La Forchetta na nowo; lubelskie Como, Bona, Holiday Inn; łódzkie Rebernia Ribs & Craft Beer, Hampton by Hilton Łódź City Center, Bagatela (Kolumna Park); poznańskie The Time, Zielona Weranda, Gusto; szczecińskie Bellevue, Restauracja Sowa,Jagiellonka; śląskie U Kelnerów (Katowice), Bistro Tickets (Pszczyna), 4 Pory Dnia (Tarnowskie Góry); warmińsko-mazurskie Lake Hill, Pałac Warlity, Sirocco; warszawskie Praski Butcher, Laba, Warszawski Sen by Mateusz Gessler; wrocławskie Giro Krakowska 182, Peruwiana, Gustaw; a także trójmiejskie Papieroovka Cider Garden (Gdańsk), Pelican (Sopot) oraz Fisherman (Sopot)​​.

W menu nie zabraknie inspiracji najnowszymi trendami, ani kulinarnych eksperymentów. Festiwalowe dania zaskakują różnorodnością – można w nich znaleźć zarówno klasyczne smaki w nowoczesnym wydaniu, jak i odważne, nieoczywiste połączenia składników. Sushi z pierogami, mięso z drukarki 3D, a może deser kawowy z czosnkiem? Każda propozycja jest na tyle intrygująca i apetyczna, że wybór jednego menu może okazać się prawdziwym wyzwaniem. Dlatego  warto wybrać się na Festiwal  kilka razy!

Festiwalowe  menu w cenach 50% niższych niż regularnej karcie

Visa RestaurantWeekⓇ to wyjątkowa okazja do odkrywania nowych miejsc i smaków w cenach znacznie niższych niż regularne menu restauracyjne. Z okazji 10-lecia Visa RestaurantWeekⓇ na Gości czeka trzydaniowe menu, wzbogacone o specjalnie przygotowany prezent od partnera w festiwalowej cenie. To wyjątkowa okazja, by cieszyć się najlepszymi daniami w cenach nawet 50% niższych niż w regularnym menu. Można również skorzystać z rabatu i z kartą Visa zapłacić do -40 zł mniej! Odkrywaj nowe smaki i dania przygotowane przez topowych Chefów, dziel się chwilami z Bliskimi i świętuj 10-lecie w towarzystwie restauracyjnych debiutów. To idealne warunki, by stać się częścią tej historii!

Dołącz do ponad 2 milionów Foodies i świętuj 10 lat przy stole w najlepszych restauracjach w Polsce! Rezerwacje trwają na https://restaurantweek.pl/. Należy wybrać liczbę osób, datę, godzinę oraz jedno z dwóch menu. Każda wizyta w restauracji podczas RestaurantWeek® jest przewidziana na 90 minut. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym Foodie, czy dopiero zaczynasz odkrywać – jedno kliknięcie i rezerwacja gotowa! Tyle wystarczy, jesteś Born to Be Foodie!

Wejdź w tryb śniadaniowy!

Odkryj poranki w nowym, wiosennym wydaniu! BreakfastWeek przełącza Cię na tryb śniadaniowy i pozwala czerpać z niego same dobre doświadczenia. To Twój sposób na wiele śniadaniowych odkryć, które pozwolą Ci wyjść z porannej rutyny! Zabierz bliską osobę, zaproś Znajomych i razem odkrywajcie śniadaniowe perełki w Waszym mieście. Rezerwuj popisowe śniadanie z kawą na roślinnym w festiwalowej cenie 35 zł (+ opłata rezerwacyjna do 5 zł/Gość; min. rezerwacja 2 Gości). Odbierz -10 zł rabatu Visa! Spiesz się, liczba rabatów jest limitowana! Rezerwacje na BreakfastWeek ruszają 18 lutego.

Proces rezerwacji podobny jest do tego znanego z RestaurantWeekⓇ: należy wybrać jedno z dwóch popisowych menu śniadaniowych stworzonych specjalnie na potrzeby Festiwalu przez każde z topowych restauracji i śniadaniowni. W ramach prezentu do każdej rezerwacji Goście otrzymają kawę z napojem roślinnym Alpro. Do wyboru są kawy: Alproccino (cappuccino z kremowym owsianym Alpro Barista) i Alprolatte (latte z pysznym migdałowym Alpro Barista).

Na BreakfastWeek zaprasza partner Festiwalu – właściciel marki Alpro, która zachęca do urozmaicania swojej codziennej diety przez wprowadzanie do niej produktów roślinnych.

Przełącz się na tryb śniadaniowy i zacznij dzień od popisowych dań. Rezerwacje trwają na stronie https://BreakfastWeek.plw Krakowie, Poznaniu, Trójmieście, Warszawie, we Wrocławiu. Grono festiwalowych miast i regionów w tej edycji powiększyło się o Szczecin i Śląsk. Breakfast Week, tak jak RestaurantWeekⓇ, potrwa od 4 marca do 17 kwietnia.

Zaproś i zyskaj!

Chcesz jeszcze bardziej dzielić #FoodieMoments z Bliskimi? Już dziś zaproś Przyjaciół do pobrania aplikacji RestaurantClub i idźcie z rabatem na największy Festiwal kulinarny w Polsce. Za pierwszą rezerwację znajomego w aplikacji, otrzymasz rabat do 60 zł na Twoje cztery kolejne rezerwacje (po 15 zł każda). Rabat będzie dostępny po odbyciu pierwszej rezerwacji przez zaproszonego znajomego. Szczegóły znajdziesz w aplikacji RestaurantClub w zakładce PROFIL -> Zaproś i zyskaj. Rabat obowiązuje na Festiwale RestaurantWeek®, BreakfastWeek i Chef’s Menu.

Najlepsze stoliki szybko znikają –  do zobaczenia przy stole!

Termin Festiwalu: 4 marca — 17 kwietnia

1Źródło: dane własne.

2Wszystkie informacje o programie na stronie: https://www.visa.pl/pl_pl/visa-benefit/

3Analiza i prognoza ekonomiczna opracowana przez Morning Consult dla Visa w maju i czerwcu 2024 r. Więcej informacji o metodologii każdego zestawienia znajduje się tutaj (z odpowiednimi danymi dostępnymi na str. 2).

Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni