Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
54 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Przeprowadzam wywiady z inspirującymi kobietami
https://stronakobiet.pl/rezyserowanie-to-zawsze-w-jakims-stopniu-zaskoczenie-rozmowa-z-klara-kochanska-bajon-rezyserka-matek-pingwinow/ar/c6p2-27051837
- Poruszam tematy psychologiczne
https://stronakobiet.pl/moze-niezauwazenie-zatruwac-ci-zycie-i-podkopywac-poczucie-wlasnej-wartosci-jak-rozpoznac-narcyza/ar/c6p2-26988519
- Piszę też po prostu o modzie i urodzie
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum od wolontariatu w jednej z gazet regionalnych. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane materiały interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
Pracowałam w Gazecie Lubuskiej i współpracowałam z TVP Gorzów. Obecnie jestem dziennikarką serwisów tematycznych Polska Press.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
HIT DNIAMięso tutaj jest w ogóle niepotrzebne! Przepis na fasolkę po bretońsku wege
To danie, którego trudno nie kochać. Wymaga nieco przygotowań, ale wysiłek jest wart efektu. Fasolka po bretońsku wege to propozycja dla wegan i wegetarian, ale...
HIT DNIAFaworki bezglutenowe rozpływające się w ustach. Przepis na kruche pyszności
Są delikatne, kruche, lekko słodkie i wcale nie aż tak tłuste! Faworki to, tuż obok pączków, obowiązkowa pozycja na stole w tłusty czwartek. Mogą się nimi...
Maltański ser pod unijną ochroną. To pierwszy taki przypadek na tej wyspie
Malta doczekała się pierwszego w swojej historii produktu spożywczego, który otrzymał specjalny status ochrony Unii Europejskiej. Ser ġbejna dołączył do grona...
Zachwycą gości! Pyszne roladki z szynki z chrzanem
Roladki z szynki z chrzanem łączą tradycję i nowoczesność. W końcu jajka, chrzan i wędliny co roku pojawiają się podczas wielkanocnego śniadania, jednak nie...
Pożywna i rozgrzewająca zupa z brukselki. Taką robiły nasze mamy i babcie
Zupa z brukselki to pyszna propozycja na jesienny obiad. Jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Dzięki niej w prosty sposób można przemycić – tak często...
Uwielbiasz czekoladę? Zrób banalnie proste i szybkie ciasto z całą tabliczką
Ciasto z całą czekoladą potrafi poprawić humor i skutecznie osłodzić jesienny wieczór. Jest nie tylko banalnie proste w przygotowaniu, ale też tanie. Zrobisz je...
Na jesienne i zimowe surówki oraz sałatki są w sam raz. Jak zrobić kiszone buraki?
Kiszone buraki to podstawa wielu smacznych dodatków obiadowych, ale zarazem też źródło cennych witamin i minerałów. Doskonale znają je osoby walczące z anemią,...
Wątróbka jakiej nie znacie! W połączeniu ze śliwkami jest naprawdę pyszna
Lubisz wątróbkę z cebulą i jabłkiem? W takim razie wątróbkę z cebulą i śliwkami wręcz pokochasz! Smak podrobów zostaje przełamany przez delikatną słodycz śliwek...
Sernik dyniowy, czyli deser idealny na jesień. To ciasto rozpływa się w ustach!
Sernik z dyni to ciekawa wariacja na temat tego powszechnie kochanego w Polsce ciasta. Jest wilgotny, delikatnie słodki i kremowy, a co więcej, dzięki dodatkowi...
Mięciutkie kluseczki z sosem rozgrzeją i nasycą. Sprawdź przepis
Kopytka z sosem pieczarkowym to danie, które pobudzi kubki smakowe i umili jesienne, zimne, ponure popołudnia. Idealnie sprawdzi się na obiad w dzień, w który...