Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
42 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Opisuję problemy ludzi w trudnych życiowych sytuacjach, bo wierzę, że nagłośnienie ich spraw może im pomóc
- Interweniuję tam, gdzie występuje konflikt
- Zwracam także uwagę na problemy, których konsekwencje mogą być bardzo szerokie
- A czasem po prostu spaceruję po okolicy
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum, właśnie od wolontariatu w Gazecie Lubuskiej. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane teksty interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
Zachwycą gości! Pyszne roladki z szynki z chrzanem
Roladki z szynki z chrzanem łączą tradycję i nowoczesność. W końcu jajka, chrzan i wędliny co roku pojawiają się podczas wielkanocnego śniadania, jednak nie...
Pożywna i rozgrzewająca zupa z brukselki. Taką robiły nasze mamy i babcie
Zupa z brukselki to pyszna propozycja na jesienny obiad. Jest nie tylko zdrowa, ale i smaczna. Dzięki niej w prosty sposób można przemycić – tak często...
Uwielbiasz czekoladę? Zrób banalnie proste i szybkie ciasto z całą tabliczką
Ciasto z całą czekoladą potrafi poprawić humor i skutecznie osłodzić jesienny wieczór. Jest nie tylko banalnie proste w przygotowaniu, ale też tanie. Zrobisz je...
Na jesienne i zimowe surówki oraz sałatki są w sam raz. Jak zrobić kiszone buraki?
Kiszone buraki to podstawa wielu smacznych dodatków obiadowych, ale zarazem też źródło cennych witamin i minerałów. Doskonale znają je osoby walczące z anemią,...
Wątróbka jakiej nie znacie! W połączeniu ze śliwkami jest naprawdę pyszna
Lubisz wątróbkę z cebulą i jabłkiem? W takim razie wątróbkę z cebulą i śliwkami wręcz pokochasz! Smak podrobów zostaje przełamany przez delikatną słodycz śliwek...
Sernik dyniowy, czyli deser idealny na jesień. To ciasto rozpływa się w ustach!
Sernik z dyni to ciekawa wariacja na temat tego powszechnie kochanego w Polsce ciasta. Jest wilgotny, delikatnie słodki i kremowy, a co więcej, dzięki dodatkowi...
Mięciutkie kluseczki z sosem rozgrzeją i nasycą. Sprawdź przepis
Kopytka z sosem pieczarkowym to danie, które pobudzi kubki smakowe i umili jesienne, zimne, ponure popołudnia. Idealnie sprawdzi się na obiad w dzień, w który...
Osłodzą jesienny wieczór. Racuchy z dyni na podwieczorek na ciepło
Racuchy z dyni tak wciągają, że nie sposób odmówić sobie dokładki, a nawet dwóch. Puszyste, lekko słodkie, o delikatnie dyniowym smaku i zapachu, gdy raz je...
Mało znany w Polsce przysmak. Słynie z właściwości zdrowotnych
Kasztany jadalne są smakołykiem o wiele bardziej popularnym na południu Europy, niż w Polsce, ale i tutaj mają swoich zwolenników. Wiele osób zna je w formie...
Z powodzeniem zastąpi poranną owsiankę. Jest słodka i sycąca. Idealna na jesień!
Rozgrzewa, syci i dodaje energii na cały poranek. Kasza jaglana zapieczona z wybranymi owocami i mlekiem jest pełnowartościowym posiłkiem, od którego warto...