Anna Moyseowicz
dziennikarzStrona KobietSulęcin
54 materiały
Uważam, że to ludzie tworzą dziennikarstwo - nie tylko ci, którzy przygotowują materiały prasowe, internetowe, telewizyjne i radiowe, ale także bohaterowie tych materiałów oraz ich odbiorcy. Dlatego właśnie tak ważne jest dla mnie zaufanie Czytelnika, które pielęgnuję na każdym kroku – poprzez maksymalną rzetelność, obiektywizm i dyskrecję.
- Przeprowadzam wywiady z inspirującymi kobietami
https://stronakobiet.pl/rezyserowanie-to-zawsze-w-jakims-stopniu-zaskoczenie-rozmowa-z-klara-kochanska-bajon-rezyserka-matek-pingwinow/ar/c6p2-27051837
- Poruszam tematy psychologiczne
https://stronakobiet.pl/moze-niezauwazenie-zatruwac-ci-zycie-i-podkopywac-poczucie-wlasnej-wartosci-jak-rozpoznac-narcyza/ar/c6p2-26988519
- Piszę też po prostu o modzie i urodzie
Ta praca niesie wielką satysfakcję
Swoją przygodę z dziennikarstwem zaczęłam podczas nauki w liceum od wolontariatu w jednej z gazet regionalnych. Obserwowałam pracę dziennikarzy, zadawałam pytania i próbowałam tworzyć własne artykuły. Podczas studiów dziennikarskich odbyłam praktyki w kilku redakcjach prasowych oraz staż w telewizji. Moje teksty zaczęły ukazywać się w wydaniach internetowych i papierowych, a każdy z nich był ogromnym powodem do dumy. Szukanie tematów, które chciałabym zaprezentować, rozmowy z ludźmi, dnie spędzone w redakcji i ubieranie myśli w słowa dawały mi ogromną satysfakcję. Po pewnym czasie do udanych tekstów dołączyły udane materiały interwencyjne. Wówczas przekonałam się jaką radość daje niesienie pomocy poprzez dziennikarstwo i jaki wpływ mogą wywierać media na rzeczywistość.
Pracowałam w Gazecie Lubuskiej i współpracowałam z TVP Gorzów. Obecnie jestem dziennikarką serwisów tematycznych Polska Press.
A gdy mam trochę czasu...
W wolnym czasie spaceruję w lubuskich okolicznościach przyrody, czytam książki - głównie reportaże oraz książki podróżnicze, a czasem nawet coś upiekę. Z wykształcenia jestem również italianistką, więc zdarzy mi się przeczytać lub posłuchać czegoś po włosku. Lubię podróże, w szczególności te nietypowe, dalekie i organizowane samodzielnie. Kilka razy spróbowałam autostopu i sądzę, że jeszcze pomacham kciukiem przy drodze. Kto wie, może nawet dojadę w ten sposób do Włoch?
Spróbowałam leczo, które poleci na Międzynarodową Stację Kosmiczną! Jak smakuje?
Kosmiczne leczo brzmi jak chwyt marketingowy? Tymczasem to danie, które naprawdę poleci w kosmos! Już wkrótce rozpocznie się misja na Międzynarodową Stację...
Powiedz „stop” łykowatym szparagom! Sprawdź, jak wybierać te najlepsze
Trwa sezon na szparagi. To bardzo lubiane i cenione warzywa. Choć nie należą do najtańszych, ich smak i walory zdrowotne są warte każdej złotówki. Ale jak...
Krem z białych szparagów to smak wiosny! Sprawdź przepis na te pyszności
Delikatna, kremowa, sycąca – po prostu pyszna! Ta zupa gości wiosną na moim stole bardzo często, a domownicy ją uwielbiają. Co więcej, jest też zdrowa, tak więc...
Makaron ze szparagami i szynką, czyli wiosna na talerzu. Szybki, sycący i pyszny!
Makaron ze szparagami i szynką to danie, którego nie można – a przynajmniej bardzo o to trudno – zepsuć. Jest proste w przygotowaniu, szybkie, a do tego...
Zrób ten makaron ze świeżym szpinakiem, a nie powstrzymasz się od dokładki
Jest niezwykle łatwy w przygotowaniu, szybki, tani, bo robi się go zaledwie z kilku składników, a do tego po prostu przepyszny! Makaron ze świeżym szpinakiem, a...
Żurek śląski na co dzień i od święta. Sprawdzi się też na wielkanocnym stole
Żurek śląski to jedna z tych zup, na myśl, o której od razu można stać się głodnym! Jest sycąca, pożywna, aromatyczna i kwaskowa. Sprawdzi się nie tylko na co...
GIS ostrzega: szkodliwe substancje w chochli do zupy! Została wycofana ze sprzedaży
Główny Inspektorat Sanitarny ostrzega przed używaniem chochli do zupy, którą można było kupić w sieci handlowej TEDi. Firma wycofała produkt ze sprzedaży, bo...
O TYM SIĘ MÓWISzybki deser na walentynki, który zachwyci twoją drugą połówkę. 5 propozycji
Przez żołądek do serca! Ta stara zasada ma głęboki sens. Już niedługo walentynki, które są świetną okazją do świętowania miłości. Jeśli z tej okazji zapraszasz...
HIT DNIAPołącz te trzy składniki, dodaj przyprawy i zblenduj. Otrzymasz boską zupę!
Zupa cebulowa krem to jedno z najtańszych i najłatwiejszych w przygotowaniu dań, które znam, a jednocześnie jedno z najlepszych. Jest delikatna, przyjemnie...
Pyszna zapiekanka ziemniaczana bezmięsna. Bez wcześniejszego gotowania ziemniaków!
Zapiekanka ziemniaczana bezmięsna to wspaniały pomysł na obiad dla wegetarian, ale nie tylko. Jest pełna smaku i aromatu, sycąca, zdrowa, a przy tym robi się...