w skrócie
Sezon grillowy w pełni, a my mamy dla ciebie idealny sposób na ożywienie tradycyjnego menu grillowego. Szaszłyki z pieczarek to pyszna i oryginalna propozycja, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Nie tylko są one proste w przygotowaniu, ale także stanowią doskonałą alternatywę dla mięsnych szaszłyków, zaskakując aromatem i konsystencją.
W galerii możesz zobaczyć produkty potrzebne do zrobienia szaszłyków z pieczarek
Pieczarkowe szaszłyki z grilla – przepis na przekąskę z rusztu
Liczba porcji: dla 2-4 osób.
Czas przygotowania: 20 minut.
Stopień trudności: łatwy.
Składniki:
- 0,5 kg pieczarek (mogą być nieco większe),
- 100 g miękkie masło Mleczna Polana,
- 1/2 łyżeczki soli jodowanej Na Szlaku Smaku,
- 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Na Szlaku Smaku,
- 1/2 łyżeczki natki pietruszki.
Jak zrobić pieczarki z grilla?
Sposób przygotowania:
- Pieczarki umyj, oczyść i obierz ze skórki.
- W miseczce wymieszaj miękkie masło z solą jodowaną, pieprzem ziołowym i natką pietruszki.
- Pieczarki nasmaruj masłem ziołowym, nadziej na metalowe szpadki i ułóż na średnio rozgrzanym grillu.
- Grzyby opiekaj przez około 15-20 minut z każdej strony, aż będą rumiane.
- Szaszłyki z pieczarek z grilla zdejmij z metalowej szpadki na talerz i podawaj na gorąco.
Mam nadzieję, że ten prosty, tani i szybki sposób urozmaici biesiadowanie przy grillu twojej rodzinie i znajomym.
Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!
Zobacz także inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?