Patrycja Zawalska
5 materiałów
Jak i ile gotować kukurydzę? Odkryj niezawodne sposoby
Kukurydza to przysmak lata, który doskonale smakuje z masłem czy posypany solą. Na co dzień ziarenka kukurydzy również królują w kuchni, jako dodatek do wielu...
Czym i jak zagęścić sos? Poznaj 10 niezawodnych sposobów na zbyt rzadki sos
Sosy królują w polskiej kuchni i chętnie wykorzystywane są do przyrządzanych posiłków. Dobry sos musi być przede wszystkim gęsty, a nie lejący czy rzadki....
Czym zastąpić proszek do pieczenia? Oto zamienniki proszku do pieczenia
Proszek do pieczenia to najczęściej jeden z podstawowych składników ciast czy deserów. Niespodziewana ochota na słodki wypiek może przyjść nagle. Co w momencie,...
Kuchnia grecka, czyli czego warto spróbować będąc w Grecji
Jakie masz pierwsze skojarzenia z kuchnią grecką? Z pewnością - oliwa z oliwek. Ale potrawy wywodzące się z Grecji charakteryzują się przede wszystkim świeżymi...
Jak zrobić jajko w koszulce? Sprawdzone porady i przydatne wskazówki
Jajko w koszulce to kreatywny sposób serwowania popularnych w naszej diecie jajek. Wiele osób zna je jedynie z nazwy i mało kto przyrządza je w ten sposób na co...