Wyśmienity gulasz z cielęciny. Delikatne mięso rozpływa się w ustach. Wypróbuj przepis na pyszny, tradycyjny obiad

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Gulasz z cielęciny to pomysł na prosty, tradycyjny obiad
Gulasz z cielęciny to pomysł na prosty, tradycyjny obiad Karolina Głogowska
Delikatne, rozpływające się w ustach mięso w pysznym sosie z dodatkiem śmietanki. Gulasz z cielęciny to pomysł na prosty, tradycyjny obiad, który z pewnością zasmakuje całej rodzinie. Jest łatwy do przygotowania, aromatyczny i lekki. Sprawdź tradycyjny przepis na gulasz cielęcy.

Masz ochotę na tradycyjny obiad z mięsem? Polecam delikatny gulasz z cielęciny. To przepis mojej cioci, który jest w mojej rodzinie od lat. Mięso z tego przepisu zawsze wychodzi delikatne i aromatyczne, a podczas jedzenia rozpływa się w ustach. Idealny pomysł na lekki, wiosenny lub letni obiad. Wystarczy ugotować osobno ziemniaki i zrobić prostą sałatę z ogórkami. Cała rodzina z pewnością będzie zadowolona z takiego prostego, tradycyjnego posiłku. W pół godziny mamy gotowy obiad. Gulasz cielęcy robi się bardzo łatwo i nie wymaga on specjalnego wysiłku. Wypróbuj prosty przepis na wyśmienity gulasz z cielęciny z warzywami w pysznym sosie z dodatkiem śmietanki.

Gulasz cielęcy – przepis na tradycyjny obiad z mięsem

Czas przygotowania: 40 minut

Porcja: 4-6 osób

Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 500 g cielęciny na gulasz,

  • 2 marchewki,

  • 1 cebula,

  • 2 ząbki czosnku,

  • szklanka bulionu,

  • pół szklanki śmietanki 30%,

  • 2 liście laurowe,

  • łyżeczka oregano,

  • sól, pieprz,

  • olej.

Jak zrobić tradycyjny gulasz z cielęciny?

  1. Mięso pokroiłam w dużą kostkę, wrzuciłam na rozgrzany olej i obsmażyłam.

  2. Cebulę pokroiłam, czosnek posiekałam i dodałam do mięsa.

  3. Marchewkę obrałam, pokroiłam w plastry i dodałam do mięsa. Całość smażyłam ok. 4 minuty.

  4. Mięso cielęce z warzywami zalałam bulionem, dodałam przyprawy i dusiłam wszystko pod przykryciem przez 30 minut, aż mięso i warzywa zmiękły.

  5. Na koniec wymieszałam w kubku sos z mięsa oraz śmietankę i wlałam z powrotem do garnka. Wymieszałam, doprawiłam solą i pieprzem.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie. Obserwuj StronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Upalne dni bez stresu. Praktyczne sposoby na zdrowe lato

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni