13 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 11
Dodaj wszystkie przyprawy: liście laurowe, ziela angielskie, słodką i ostrą paprykę, majeranek, sól, cukier i pieprz. Wymieszaj. Gotuj ok. 15 minut na małym ogniu.
14 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 12
Dodaj do bigosu koncentrat pomidorowy. Gotuj jeszcze 5 minut.
15 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 13
Zacznij przygotowywać zasmażkę: na patelni podsmaż mąkę z olejem. Mieszaj, aż będzie miała lekko brązowy kolor.
16 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 14
Dodaj do zasmażki odrobinę bigosu i wymieszaj. Dodaj całość do garnka z bigosem i dobrze wymieszaj.