9 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 7
Gdy boczek się już delikatnie podsmaży, dodaj kiełbasę i smaż na rumiano.
10 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 8
Dodaj cebulę i marchewkę. Smaż około 3 minut. Nie musisz dodawać oleju, wystarczy tłuszcz, który wytopił się wcześniej z boczku.
11 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 9
W czasie gdy podsmażasz składniki na patelni, doprowadź kapustę do zagotowania.
12 z 23

fot. Katarzyna Puczyńska
Bigos z młodej kapusty. Krok 10
Dodaj podsmażony boczek, kiełbasę, cebulkę i marchewkę do gotującej się kapusty. Wymieszaj.