Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”, które poniosły klęskę. Magda Gessler wyciągnęła pomocną dłoń

Anna Daniluk
Magda Gessler ma na koncie wiele udanych kuchennych rewolucji.
Magda Gessler ma na koncie wiele udanych kuchennych rewolucji. JAROSLAW JAKUBCZAK / archiwum POLSKA PRESS
Nowy sezon „Kuchennych Rewolucji” ruszył 3 marca 2022. W kolejne czwartki na antenie stacji TVN można było oglądać kolejne restauracje przechodzące spektakularne zmiany. Program nadawany jest od marca 2010 roku. Znana restauratorka podróżuje po Polsce, aby wspomóc lokale gastronomiczne, które mają problem z biznesem. Niestety, nie każda metamorfoza kończy się powodzeniem. Zdarza się też, że lokal po zmianach nie wytrzymuje próby czasu. Oto restauracje z całej Polski do których Magda Gessler wyciągała pomocną dłoń.

W skrócie

Nowy sezon. „Kuchenne Rewolucje” 2022

„Kuchenne Rewolucje” mają na koncie ponad 300 przeprowadzonych metamorfoz w restauracjach w całej Polsce. W czwartek 3 marca 2022 ruszył 24. sezon. Tym razem Magda Gessler odwiedzi takie lokale jak pizzeria DaviOli w Krzeszycach oraz Calabria w Olsztynie, pub z obiadami domowymi Masters w Inowrocławiu, restauracja z kuchnią wietnamską Zielony Nosorożec w Białymstoku i Szmaragdowa w Kudowie-Zdroju. Aktualnie można wysyłać zgłoszenia do nowej edycji.

Metamorfozy Magdy Gessler w całej Polsce

Magda Gessler jest prawdziwą specjalistką w dziedzinie gastronomii. Chętnie dzieli się swoimi doświadczeniami w prowadzeniu restauracji. Gessler ma też bogatą kulinarną wyobraźnię. Przy tym potrafi rozmawiać z ludźmi od serca, a czasem nimi solidnie potrząsnąć. Nie zawsze jednak kuchenna rewolucja się udaje. Porażka „Kuchennych Rewolucji” i brak spektakularnego efektu po wzięciu udziału w programie, ma różne powody. Czasem jest to urażona duma właściciela lokalu, innym razem przytłaczająca popularność albo zwyczajnie brak szczęścia w biznesie. Wiele lokali nie przetrzymało próby związanej z obostrzeniami związanymi z pandemią koronawirusa.

Kliknij w przycisk, żeby przejść do galerii

Oto restauracje, które zostały zamknięte po „Kuchennych Rewolucjach”

Akcesoria kuchenne pomocne w każdej kuchni!

Materiały promocyjne partnera

Czarcia Łapa w Lublinie po programie

Jednym z lokali po „Kuchennych Rewolucjach”, który przechodzi burzliwy czas, jest Czarcia Łapa z Lublina. Nazwa i wnętrze restauracji nawiązywały do legendy związanej z miastem. Według niej w 1637 roku kobieta stanęła przed sądem podczas sporu z magnatem. Wyrok nie był sprawiedliwy. Bogacz przekupił sąd, aby ten działał na jego korzyść. Wtedy przyszedł czart ze swoją świtą i rozpoczął się sąd diabelski. Oni wydali uczciwą decyzję. Znany lokal mieszczący się przy Starym Mieście przeszedł przemianę pod okiem Magdy Gessler w listopadzie 2010 roku.

- Bruschetta ma za dużo czosnku, parmezan jest do d**y, a rozbef twardy. Do tego ściereczka kucharza jest brudna i śmierdzi - tak zaczęła się wizyta restauratorki w lubelskiej Czarciej Łapie.

Podczas „Kuchennych Rewolucji” Magda Gessler nie tylko zmieniła jakość serwowanych tu potraw, ale też ciężki i mroczny klimat lokalu. Rozświetliła go dodatkiem błękitu, a szatańskie twarze zakleiła aniołkami. Rewolucja skończyła się pozytywnie, a restauracja zyskała nową nazwę Czarcia Łapa La Cuccina de Angelina. Niestety, kilka lat później Czarcia Łapa zniknęła z kulinarnej mapy Lublina. Następnie w tym miejscu powstała restauracja meksykańska Muuucho, która przegrała starcie z pandemią koronawirusa i została zamknięta. Jest jednak szansa dla lubelskiego lokalu, który powrócił ponownie jako Czarcia Łapa za sprawą firmy Janusza Palikota. Czas pokaże, co z tego wyniknie.

Zobacz ulubione filmy i seriale w nowej jakości!

Materiały promocyjne partnera

Kliknij w zdjęcie i przejdź do galerii z restauracjami, którym nie powiodło się mimo udziału w „Kuchennych Rewolucjach”

Magda Gessler ma na koncie wiele udanych kuchennych rewolucji.

Restauracje po „Kuchennych Rewolucjach”, które poniosły klęs...

Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni:

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Szarlotka tatrzańska

Komentarze 1

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

G
Gość
I pomysłodawczyni w ..dziambor za brak profesjonalizmu
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni