W skrócie
Nowy sezon. „Kuchenne Rewolucje” 2022
„Kuchenne Rewolucje” mają na koncie ponad 300 przeprowadzonych metamorfoz w restauracjach w całej Polsce. W czwartek 3 marca 2022 ruszył 24. sezon. Tym razem Magda Gessler odwiedzi takie lokale jak pizzeria DaviOli w Krzeszycach oraz Calabria w Olsztynie, pub z obiadami domowymi Masters w Inowrocławiu, restauracja z kuchnią wietnamską Zielony Nosorożec w Białymstoku i Szmaragdowa w Kudowie-Zdroju. Aktualnie można wysyłać zgłoszenia do nowej edycji.
Metamorfozy Magdy Gessler w całej Polsce
Magda Gessler jest prawdziwą specjalistką w dziedzinie gastronomii. Chętnie dzieli się swoimi doświadczeniami w prowadzeniu restauracji. Gessler ma też bogatą kulinarną wyobraźnię. Przy tym potrafi rozmawiać z ludźmi od serca, a czasem nimi solidnie potrząsnąć. Nie zawsze jednak kuchenna rewolucja się udaje. Porażka „Kuchennych Rewolucji” i brak spektakularnego efektu po wzięciu udziału w programie, ma różne powody. Czasem jest to urażona duma właściciela lokalu, innym razem przytłaczająca popularność albo zwyczajnie brak szczęścia w biznesie. Wiele lokali nie przetrzymało próby związanej z obostrzeniami związanymi z pandemią koronawirusa.
Kliknij w przycisk, żeby przejść do galerii
Oto restauracje, które zostały zamknięte po „Kuchennych Rewolucjach”
Akcesoria kuchenne pomocne w każdej kuchni!
Czarcia Łapa w Lublinie po programie
Jednym z lokali po „Kuchennych Rewolucjach”, który przechodzi burzliwy czas, jest Czarcia Łapa z Lublina. Nazwa i wnętrze restauracji nawiązywały do legendy związanej z miastem. Według niej w 1637 roku kobieta stanęła przed sądem podczas sporu z magnatem. Wyrok nie był sprawiedliwy. Bogacz przekupił sąd, aby ten działał na jego korzyść. Wtedy przyszedł czart ze swoją świtą i rozpoczął się sąd diabelski. Oni wydali uczciwą decyzję. Znany lokal mieszczący się przy Starym Mieście przeszedł przemianę pod okiem Magdy Gessler w listopadzie 2010 roku.
- Bruschetta ma za dużo czosnku, parmezan jest do d**y, a rozbef twardy. Do tego ściereczka kucharza jest brudna i śmierdzi - tak zaczęła się wizyta restauratorki w lubelskiej Czarciej Łapie.
Podczas „Kuchennych Rewolucji” Magda Gessler nie tylko zmieniła jakość serwowanych tu potraw, ale też ciężki i mroczny klimat lokalu. Rozświetliła go dodatkiem błękitu, a szatańskie twarze zakleiła aniołkami. Rewolucja skończyła się pozytywnie, a restauracja zyskała nową nazwę Czarcia Łapa La Cuccina de Angelina. Niestety, kilka lat później Czarcia Łapa zniknęła z kulinarnej mapy Lublina. Następnie w tym miejscu powstała restauracja meksykańska Muuucho, która przegrała starcie z pandemią koronawirusa i została zamknięta. Jest jednak szansa dla lubelskiego lokalu, który powrócił ponownie jako Czarcia Łapa za sprawą firmy Janusza Palikota. Czas pokaże, co z tego wyniknie.
Zobacz ulubione filmy i seriale w nowej jakości!
Kliknij w zdjęcie i przejdź do galerii z restauracjami, którym nie powiodło się mimo udziału w „Kuchennych Rewolucjach”
Zobacz inne tematy kulinarne ze Strony Kuchni: