Jakich potraw spróbować podczas wakacji w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Najpyszniejsze lokalne specjały

Patrycja Seklecka
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas
Paella to pyszna i łatwa do przyrządzenia potrawa. Jej podstawowym składnikiem jest ryż, a dodatkami najczęściej warzywa i owoce morza, choć w niektórych regionach Hiszpanii można natknąć się na wersję np. z kiełbasą chorizo. Zobacz też przepis na tortillę de patatas funandrejss / 123RF.com / Zdjęcie ilustracyjne
Wakacje to idealna pora na zagraniczne wojaże, które są okazją nie tylko do zwiedzania, ale także poznania odmiennej kultury zmysłem smaku. Bogactwo przypraw i świeże składniki są unikalne i charakterystyczne dla różnych regionów, dlatego warto spróbować ich właśnie u źródła. Jakich potraw spróbować podczas urlopu w Hiszpanii, Grecji, Turcji, Chorwacji czy Egipcie? Poznajcie najpyszniejsze lokalne specjały, na których widok pocieknie wam ślinka.

...

Turystyka

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo
Polecane oferty
* Najniższa cena z ostatnich 30 dniMateriały promocyjne partnera
Wróć na stronakuchni.pl Strona Kuchni