13 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Bakłażan faszerowany - Krok 11.
Wydrążone bakłażany nadziej obficie farszem. Zużyj cały przygotowany farsz, lekko dociskając go małą łyżeczką.
14 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Bakłażan faszerowany - Krok 12.
Wierzch faszerowanych bakłażanów posyp startym żółtym serem. Wstaw bakłażany do piekarnika na 20 minut w 170 stopniach.
15 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Bakłażan faszerowany - Krok 13.
Upieczone bakłażany podawaj jeszcze ciepłe. Danie możesz wzbogacić dekorując je np. listkami bazylii.
16 z 18

fot. Katarzyna Puczyńska
Bakłażan faszerowany kaszą pęczak i pomidorami
Faszerowane bakłażany kaszą pęczak i pomidorami gotowe. Życzymy smacznego!