9 z 18
Do podsmażonej cebulki dodaj ząbek czosnku przeciśnięty...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 7.

Do podsmażonej cebulki dodaj ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę lub drobno pokrojony. Następnie wlej pomidory i smaż całość ok. 5 minut.

10 z 18
Upieczone, rumiane bakłażany wyjmij z piekarnika. Łyżką...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 8.

Upieczone, rumiane bakłażany wyjmij z piekarnika. Łyżką wydrąż ich środek do oddzielnej miseczki.

11 z 18
Do farszu dodaj ugotowaną kaszę pęczak oraz pokrojoną na...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 9.

Do farszu dodaj ugotowaną kaszę pęczak oraz pokrojoną na małe kawałki paprykę i duś pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie dodaj kawałki bakłażana i wymieszaj.

12 z 18
Dopraw farsz ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Jeśli...
fot. Katarzyna Puczyńska

Bakłażan faszerowany - Krok 10.

Dopraw farsz ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Jeśli lubisz bardziej pikantne potrawy, możesz doprawić farsz odrobiną przyprawy chili lub ostrą papryką.

Pozostało jeszcze 5 zdjęć.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Najprostszy placek z agrestem do kawy. Będzie lekki jak chmurka

Zobacz również

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

Chrupiąca i smakowita. Ta letnia surówka z cukinią to samo zdrowie na talerzu

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut

To ciasto na gofry zawsze się udaje. Upieczesz je w 30 minut