13 z 15

fot. Anna Moyseowicz
Domowe pączki
„W tym roku drugi raz w życiu, zamiast kupować, postanowiłam przygotować pączki samodzielnie. Efekt? Więcej pracy niż pamiętałam, ale też zdecydowanie lepszy efekt od tego ostatnio i od pączków kupnych. Całość, wraz z szybkim wyjściem do sklepu po brakujące produkty, zajęła mi kilka godzin, jednak stwierdzam, że było warto. Nawet pomimo tego, że podczas smażenia się rozkleiły i przypominają... ufo” - podzieliła się swoim doświadczeniem redaktorka Anna.
14 z 15

fot. Laryssa Kowalczyk
Pączki z wiśnią i rabarbarem
Czytelniczka Laryssa na profilu Strony Kuchni na Facebooku podzieliła się zdjęciem własnoręcznie przygotowanych pączków. Połowę wykonała z wiśnią w czekoladzie, pozostałe z rabarbarem z pomarańczą.