
Pączki z warszawskich Bielan
„Pączki z lokalnej cukierni o wieloletniej tradycji, położonej nieopodal przystanku Sobocka 2 na warszawskich Bielanach. Cena: 3,90 zł/sztuka. Tradycyjne, z nadzieniem owocowym, lukrem i skórką pomarańczową. Bez udziwnień, ale uczciwie wykonane. Nie toną od smalcu, ale też nie smakują jak bułka. Ciasto świeże, nieodmrażane, średnia ilość marmolady. Taki pączkowy przeciętniak w dobrej cenie” – zaopinował redaktor Jerzy.

Pączki z Zabłębia Dąbrowskiego
„Piekarnia Gonsior działająca na terenie Zagłębia Dąbrowskiego. Cena: 3 zł za sztukę. Do wyboru róża lub malina z lukrem bądź cukrem pudrem. Na plus regularna, codzienna cena pączka również w tłusty czwartek. Pączek sporych rozmiarów, ale lekki, niewiele ważący. Ciasto mięciutkie, żółte, elastyczne (lecz nie gumowe), palce same wpadają do środka. Nadzienia stosunkowo niewiele, jeden kleks wtłoczony od góry, ale mnie to odpowiada, bo bardziej lubię smak ciasta. Pączek był tradycyjny i wyróżniał się świeżością i miękkością Ocena: 9/10” – ocenił redaktor Piotr.

Pączki z Elbląga
Pączki z regionalnej piekarni Warmińska w Elblągu — tradycyjny z powidłami śliwkowymi za 5 zł, inne wersje smakowe — z nadzieniem: pistacjowym, adwokatem, marcepanowym, kokosowym czy toffi za 6 złotych. Pochłonięty do porannej kawy pączuś z malinowym nadzieniem — pączek idealny — lekki, spłaszczony z ładną białą obrączką wokół, chrupiąca skórka z lukrem i dużo malinowego nadzienia — naprawdę malinowego, a nie pulpy o smaku malin. A, że jak donoszą naukowcy, jeden ze sposobów na spalenie kalorii z jednego pączka to pisanie na komputerze przez 1 godzinę i 39 minut, to w sumie mogę dzisiaj kilka pączków skonsumować — dodała zastępczyni redaktora naczelnego Ingrid.

Pączek z różą Oskroba
Redaktorka Marta wypróbowała pączek z różą z piekarni Oskroba, który kosztował 3,69 zł za sztukę. Według niej był zaskakująco tani, ładny i smaczny! Zachwalała delikatne, puszyste ciasto, aromatyczne nadzienie w odpowiedniej ilości. Jako minus dodała, że dla niej był minimalnie za tłusty i miał za dużo lukru. Oceniła go na mocne 8/10 punktów.