13 z 19
Przykryj jabłka ciastem. Za pomocą drewnianej łyżki dociśnij...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Krok 11

Przykryj jabłka ciastem. Za pomocą drewnianej łyżki dociśnij brzegi ciasta do dołu, maksymalnie jak to możliwe.

14 z 19
Wstaw patelnię z tartą do piekarnika nagrzanego do 180...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Krok 12

Wstaw patelnię z tartą do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 30 minut.

15 z 19
Jeszcze ciepłą tartę, zaraz po wyjęciu z piekarnika, odwróć...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Krok 13

Jeszcze ciepłą tartę, zaraz po wyjęciu z piekarnika, odwróć do góry nogami, za pomocą talerza lub półmiska. Zrób to bardzo ostrożnie, pamiętaj, że karmel jest gorący.

16 z 19
Tarta Tatin jest gotowa. Możesz podawać ją na ciepło samą...
fot. Katarzyna Puczyńska

Tarta Tatin. Krok 14

Tarta Tatin jest gotowa. Możesz podawać ją na ciepło samą lub z gałką ulubionych lodów np. waniliowych.

Pozostały jeszcze 2 zdjęcia.
Przewijaj aby przejść do kolejnej strony galerii.

Polecamy

Najlepsze polędwiczki z kurkami. Poznaj przepis na elegancki obiad

Najlepsze polędwiczki z kurkami. Poznaj przepis na elegancki obiad

Kolorowa sałatka z bobem i mozzarellą. Tak smakuje lato na talerzu

Kolorowa sałatka z bobem i mozzarellą. Tak smakuje lato na talerzu

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Zobacz również

Pomysłowa surówka z cukinią do obiadu. Eksplozja smaku, koloru i witamin

HIT DNIA
Pomysłowa surówka z cukinią do obiadu. Eksplozja smaku, koloru i witamin

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut

Szybka tortilla z szynką na lunch. Zrobisz je w 5 minut