13 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Tarta Tatin. Krok 11
Przykryj jabłka ciastem. Za pomocą drewnianej łyżki dociśnij brzegi ciasta do dołu, maksymalnie jak to możliwe.
14 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Tarta Tatin. Krok 12
Wstaw patelnię z tartą do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 30 minut.
15 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Tarta Tatin. Krok 13
Jeszcze ciepłą tartę, zaraz po wyjęciu z piekarnika, odwróć do góry nogami, za pomocą talerza lub półmiska. Zrób to bardzo ostrożnie, pamiętaj, że karmel jest gorący.
16 z 19

fot. Katarzyna Puczyńska
Tarta Tatin. Krok 14
Tarta Tatin jest gotowa. Możesz podawać ją na ciepło samą lub z gałką ulubionych lodów np. waniliowych.