Pulchne racuchy z twarogiem i rabarbarem. Smaczny posiłek w kilka chwil. Wypróbuj przepis na pyszne placki z rabarbarem

Karolina Głogowska
Karolina Głogowska
Racuszki z twarogiem i rabarbarem to pomysł na pyszną i szybką przekąskę
Racuszki z twarogiem i rabarbarem to pomysł na pyszną i szybką przekąskę 123rf/zdjęcie ilustracyjne
Aromatyczny rabarbar i pulchne ciasto twarogowe to pyszne połączenie, które warto wypróbować na śniadanie. Polecamy smakowite placki z rabarbarem, które robi się błyskawicznie i równie szybko znikają. Sprawdź nasz przepis na racuchy z twarogiem i rabarbarem i zaskocz rodzinę wyśmienitym śniadaniem.

W skrócie

Mam dziś dla ciebie pomysł na pyszne, szybkie do zrobienia i pożywne śniadanie. Placki z rabarbarem zasmakują nie tylko najmłodszym. Robi się je bardzo szybko, z kilku składników. Wystarczy je połączyć i usmażyć. Te placki przypominają nieco racuchy, są pulchne i bardziej zwarte niż np. naleśniki. To zasługa twarogu, którego używamy do ciasta. Racuchy z twarogiem nie zawierają drożdży, więc nie trzeba czekać na ich wyrastanie. Wypróbuj przepis na placki z rabarbarem i przygotuj pyszny posiłek. Do racuszków twarogowych możesz podać świeże owoce i jogurt, a następnie polać je miodem. Jeśli masz ochotę, wypróbuj także smakowitą polewę czekoladową.

Racuchy z twarogiem i rabarbarem – pomysł na pyszne śniadanie

Czas przygotowania: 30 minut
Porcja: 4 osoby
Poziom trudności: łatwe

Składniki:

  • 500 g twarogu,
  • 4 jajka,
  • 1 łodyga rabarbaru,
  • pół szklanki mąki,
  • 1 łyżka cukru drobnego,
  • 1 łyżka cukru pudru,
  • 1 łyżka cukru wanilinowego,
  • olej do smażenia.

Jak przygotować placki z rabarbarem?

  1. Rabarbar umyłam, pokroiłam na małe kawałki, wrzuciłam do miski i wymieszałam z łyżką drobnego cukru.
  2. W osobnej misce zmiksowałam twaróg z żółtkami, mąką i pozostałym cukrem.
  3. W kolejnej misce ubiłam na sztywno białka. Dodałam do ciasta i wymieszałam.
  4. Do ciasta na racuszki dodałam także rabarbar i wymieszałam.
  5. Placki z rabarbarem smażyłam na oleju z obu stron, aż się zrumieniły.

Jesteśmy na Google News. Dołącz do nas i śledź Stronę Kuchni codziennie.
ObserwujStronaKuchni.pl!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Herbata z płatków dzikiej róży

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.